Zanimivosti

Vedno čudovita slana pita

S. M., Zarja
8. 9. 2018, 11.01
Deli članek:

Nasitna, okusna in sveža – takšna je poletna pita z različnimi nadevi, ki so videti kot pravi mali čudež: ko jih vzamemo iz pečice in razrežemo, kosov hitro zmanjka. In če kateri morda ostane, je dober tudi takrat, ko se že ohladi.

Revija Zarja
Pita iz polente

Pita iz polente z rukolo in jajci

Sestavine: 150 g polente, 500 ml mleka, 100 g ribanega sira, 50 g masla, sol, poper, 100 g rukole, 100 g mlade špinače, 1 rdeča čebula; 150 ml smetane za kuhanje, 3 jajca

Preberite tudi: Osvežite se z ajranom! Kliknite TUKAJ!

Priprava: Polento skuhamo v mleku, jo nekoliko ohladimo, nato postopno vmešamo vanjo sir in maslo ter jo začinimo. Okrogel pekač namažemo z maslom, vanj preložimo polento, jo poravnamo ter potresemo s polovico rukole in špinače in rezinami čebule. Smetano in jajca premešamo in začinimo ter prelijemo na pito, dodamo še preostalo rukolo, špinačo in čebulo. Pogačo pečemo 40 minut v pečici pri 180 stopinjah. Postrežemo še toplo.