Slivova torta
60 minut
Sestavine za okrogel pekač (premera 20 cm):
250 g valjanih ovsenih kosmičev
150 g rjavega sladkorja + 1 žlica
250 g polnozrnate moke
3,5 žličke pecilnega praška
1 žlička mlete začimbne mešanice za medenjake
1 ščepec soli
250 g masla
500 g sliv
2 žlici limoninega soka
Preberite tudi: Osvežite se z ajranom! Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač namastimo in obložimo s papirjem za peko.
2. Zmešamo ovsene kosmiče, sladkor, moko, začimbe in sol. Prilijemo segreto tekoče maslo, zmešamo. Polovico mešanice odmerimo v pekač. Rahlo pritisnemo od dno.
3. Slive razpolovimo in izkoščičimo. Pokapljamo jih z limoninim sokom in dve tretjini razporedimo v pekač. Nanje zvrnemo preostalo testo, nanj spet položimo slive in potresemo s prihranjeno žlico sladkorja.
4. Pečemo približno 40 minut. Pečeno torto vzamemo iz pečice in počakamo pol ure, da se ohladi. Potem jo narežemo in postrežemo s kepico sladoleda, smetane ali grškega jogurta.