Zanimivosti

Slivova torta za sladkosnede!

M. S., Maja
7. 9. 2018, 16.01
Deli članek:

Najboljše so sveže nabrane in po tem, ko jih odtrgamo z veje, slive ne zorijo več. Iz njih pripravljamo marmelade, pečemo sladice in kuhamo žganje. Danes pečemo slivovo torto.

Revija Maja
Slivova torta

Slivova torta

60 minut

Sestavine za okrogel pekač (premera 20 cm):

250 g valjanih ovsenih kosmičev
150 g rjavega sladkorja + 1 žlica
250 g polnozrnate moke
3,5 žličke pecilnega praška
1 žlička mlete začimbne mešanice za medenjake
1 ščepec soli
250 g masla
500 g sliv
2 žlici limoninega soka

Preberite tudi: Osvežite se z ajranom! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač namastimo in obložimo s papirjem za peko.

2. Zmešamo ovsene kosmiče, sladkor, moko, začimbe in sol. Prilijemo segreto tekoče maslo, zmešamo. Polovico mešanice odmerimo v pekač. Rahlo pritisnemo od dno.

3. Slive razpolovimo in izkoščičimo. Pokapljamo jih z limoninim sokom in dve tretjini razporedimo v pekač. Nanje zvrnemo preostalo testo, nanj spet položimo slive in potresemo s prihranjeno žlico sladkorja.

4. Pečemo približno 40 minut. Pečeno torto vzamemo iz pečice in počakamo pol ure, da se ohladi. Potem jo narežemo in postrežemo s kepico sladoleda, smetane ali grškega jogurta.