Riž s poletno prilogo
Sestavine za 3 osebe:
150 g dolgozrnatega riža
200 g stročjega fižola
300 g jajčevcev
200 g češnjevih paradižnikov
2 žlici olivnega olja
100 ml smetane za kuhanje
timijan, rožmarin
sol, poper
2-3 žlice sesekljanega peteršilja
Preberite tudi: Osvežite se z ajranom! Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Riž skuhamo po navodilih na embalaži. Fižol skuhamo v vreli slani vodi. Ko je kuhan, odcedimo vrelo vodo in fižol pustimo v cedilu, da voda odteče.
2. Jajčevce narežemo na kocke in jih v teflonski ponvi brez maščobe pražimo 5 minut. Potem dodamo olivno olje in pražimo še 3 minute.
3. Zalijemo s smetano, solimo, popramo, dodamo timijan in rožmarin, mešamo in segrevamo do vrenja.
4. Paradižnik razpolovimo, s fižolom ga dodamo jajčevcem. Nekaj minut kuhljamo.
5. Riž izboljšamo s peteršiljem in ponudimo z zelenjavo.