Zanimivosti

Lahko kosilo: riž s poletno prilogo

M. S., Maja
7. 9. 2018, 11.01
Deli članek:

Mladi stroki fižola brez nitk veljajo za pravo poslastico, na katero ne prisegajo zgolj vegetarijanci. Danes zato za vse ljubitelje stročjega fižola pripravljamo riž s poletno prilogo.

Revija Maja
Riž z zelenjavno prilogo

Riž s poletno prilogo

Sestavine za 3 osebe:
150 g dolgozrnatega riža
200 g stročjega fižola
300 g jajčevcev
200 g češnjevih paradižnikov
2 žlici olivnega olja
100 ml smetane za kuhanje
timijan, rožmarin
sol, poper
2-3 žlice sesekljanega peteršilja

Preberite tudi: Osvežite se z ajranom! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Riž skuhamo po navodilih na embalaži. Fižol skuhamo v vreli slani vodi. Ko je kuhan, odcedimo vrelo vodo in fižol pustimo v cedilu, da voda odteče.

2. Jajčevce narežemo na kocke in jih v teflonski ponvi brez maščobe pražimo 5 minut. Potem dodamo olivno olje in pražimo še 3 minute.

3. Zalijemo s smetano, solimo, popramo, dodamo timijan in rožmarin, mešamo in segrevamo do vrenja.

4. Paradižnik razpolovimo, s fižolom ga dodamo jajčevcem. Nekaj minut kuhljamo.

5. Riž izboljšamo s peteršiljem in ponudimo z zelenjavo.