Zanimivosti

Lahko kosilo: riž s poletno prilogo

M. S., Maja
7. 9. 2018, 11.01
Deli članek:

Mladi stroki fižola brez nitk veljajo za pravo poslastico, na katero ne prisegajo zgolj vegetarijanci. Danes zato za vse ljubitelje stročjega fižola pripravljamo riž s poletno prilogo.

Revija Maja
Riž z zelenjavno prilogo

Riž s poletno prilogo

Sestavine za 3 osebe:
150 g dolgozrnatega riža
200 g stročjega fižola
300 g jajčevcev
200 g češnjevih paradižnikov
2 žlici olivnega olja
100 ml smetane za kuhanje
timijan, rožmarin
sol, poper
2-3 žlice sesekljanega peteršilja

Preberite tudi: Osvežite se z ajranom! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Riž skuhamo po navodilih na embalaži. Fižol skuhamo v vreli slani vodi. Ko je kuhan, odcedimo vrelo vodo in fižol pustimo v cedilu, da voda odteče.

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

2. Jajčevce narežemo na kocke in jih v teflonski ponvi brez maščobe pražimo 5 minut. Potem dodamo olivno olje in pražimo še 3 minute.

3. Zalijemo s smetano, solimo, popramo, dodamo timijan in rožmarin, mešamo in segrevamo do vrenja.

4. Paradižnik razpolovimo, s fižolom ga dodamo jajčevcem. Nekaj minut kuhljamo.

5. Riž izboljšamo s peteršiljem in ponudimo z zelenjavo.

Zanimivosti

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne

tek na smuceh
Tek na smučeh

Priljubljena zimska aktivnost, ki požene kri po žilah