Zanimivosti

Zdravo in okusno! Hladna juha s kozicami

M. S., Maja
6. 9. 2018, 11.01
Deli članek:

Vsi vemo, kako poln zdravih maščob je avokado, zato smo danes za vas pripravili recept za okusno hladno juho iz tega sadeža.

Revija Maja
Na vročem olju spečemo kozice in postrežemo z ohlajeno juho.

Majin nasvet

Nezrel avokado shranimo v papirnato vrečo z jabolkom ali banano za dan ali dva. Ne hranimo ga v hladilniku. Če pa kupimo zrelega, ga seveda shranimo na hladno in uro pred zaužitjem postavimo na sobno temperaturo. Kadar nam ostane polovička, ki jo želimo pojesti naslednji dan, sadež položimo skupaj s pol čebule v plastično škatlo z neprepustnim pokrovom. Tako odrezani del ne bo porjavel.

Hladna juha s kozicami 

20 minut + 1 ura za ohlajanje

Sestavine za 4 osebe:

1 čebula
1-2 stroka česna
1 zelen feferon
2 manjša avokada
2 limeti (sok)
400 ml čiste zelenjavne juhe
1 žlica olivnega olja
sol, poper
8 surovih kozic
2 žlički olivnega olja
brizg limetinega soka

Preberite tudi: Burgerji z omako guakamole. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Česen in čebulo olupimo in sesekljamo. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Avokada razpolovimo, odstranimo koščico in izdolbemo meso.

2. Česen, čebulo, feferon, koščke avokada, limetin sok, juho in olivno olje ukašimo. Solimo, popramo in postavimo na hladno.

3. Medtem na vročem olju spečemo kozice. Pokapljamo jih z limetinim sokom in postrežemo z ohlajeno juho.