Svinjski zrezki z zelenjavno spremljavo
Sestavine za 4 osebe:
200 g paradižnikov
2 stroka česna
1 žlica balzamičnega kisa
3 žlice olivnega olja
rožmarin, žajbelj
sol, poper
400 g mladega krompirja
2 žlici olivnega olja
4 svinjski zrezki
150 g stročjega fižola
150 g mladega graha v strokih
Preberite tudi: Osvežite se z ajranom! Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Paradižnik umijemo in narežemo na četrtine. Česen olupimo in narežemo na rezine. Rožmarin in žajbelj sesekljamo. Krompir narežemo na rezine. Meso solimo in popramo. Fižol razpolovimo, grah izluščimo in stroke zavržemo.
2. V skledi zmešamo paradižnik, česen, kis, olivno olje, rožmarin in žajbelj. Solimo, popramo in stresemo v pekač. Postavimo ga v pečico, ogreto na 180 stopinj, za 15 do 20 minut.
3. Medtem v slani vodi skuhamo krompir. Ko je kuhan, odlijemo vodo.
4. V ponvi, na olivnem olju, spečemo meso. V vreli slani vodi pa skuhamo fižol in grah. Ko sta kuhana, odlijemo vodo.
5. V veliki skledi zmešamo paradižnik, krompir, fižol in grah. Mešanico razdelimo na štiri krožnike in postrežemo s svinjino.