Zanimivosti

Svinjski zrezki s stročjim fižolom za božansko kosilo!

M. S., Maja
6. 9. 2018, 16.01
Deli članek:

Mladi stroki fižola brez nitk veljajo za pravo poslastico, na katero ne prisegajo zgolj vegetarijanci. Skorajda ni vrtička, na katerem ne bi silil v nebo, tesno privit k fižolovkam. Dobra letina prinaša veliko priložnosti za preskušanje novih receptov in letos se je lahko spet veselimo.

Revija Maja
Svinjski zrezek s stročjim fižolom

Svinjski zrezki z zelenjavno spremljavo

Sestavine za 4 osebe:
200 g paradižnikov
2 stroka česna
1 žlica balzamičnega kisa
3 žlice olivnega olja
rožmarin, žajbelj
sol, poper
400 g mladega krompirja
2 žlici olivnega olja
4 svinjski zrezki
150 g stročjega fižola
150 g mladega graha v strokih

Preberite tudi: Osvežite se z ajranom! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Paradižnik umijemo in narežemo na četrtine. Česen olupimo in narežemo na rezine. Rožmarin in žajbelj sesekljamo. Krompir narežemo na rezine. Meso solimo in popramo. Fižol razpolovimo, grah izluščimo in stroke zavržemo.

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

2. V skledi zmešamo paradižnik, česen, kis, olivno olje, rožmarin in žajbelj. Solimo, popramo in stresemo v pekač. Postavimo ga v pečico, ogreto na 180 stopinj, za 15 do 20 minut.

3. Medtem v slani vodi skuhamo krompir. Ko je kuhan, odlijemo vodo.

4. V ponvi, na olivnem olju, spečemo meso. V vreli slani vodi pa skuhamo fižol in grah. Ko sta kuhana, odlijemo vodo.

5. V veliki skledi zmešamo paradižnik, krompir, fižol in grah. Mešanico razdelimo na štiri krožnike in postrežemo s svinjino.

Zanimivosti

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025

Črna kumina (3)
Črna kumina

Eno najbolj zdravih živil, ki odlično vpliva na imunski sistem

krema za roke, nega rok
Nega rok

Naravni nasveti za nego izsušenih rok

ogljikovi hidrati
Prehrana po urah

Ogljikove hidrate uživajte samo do pol treh popoldne

tek na smuceh
Tek na smučeh

Priljubljena zimska aktivnost, ki požene kri po žilah