Zanimivosti

Danes naj kuhajo otroci: pisana enolončnica za slastno kosilo

R. Š, Maja
5. 8. 2018, 11.01
Deli članek:

Med počitnicami se lahko (večji) otroci izurijo tudi v veščini kuhanja. Tako bo staršem prihranjen odgovor na tisti večni »kaj bo jutri za kosilo«, na jedilniku pa bodo jedi, ki mladini resnično teknejo. Večino lahko pripravijo povsem samostojno, morda bodo kdaj potrebovali le mamin nasvet. Kaj bo torej na krožniku danes?

Revija Maja

Pisana enolončnica

Sestavine za 4 osebe:
1 konzerva koruze (približno 285 g brez vode)
400 g korenja
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 šopek mlade čebule
3 žlice margarine ali masla
100 g zamrznjenega graha
2 žlici paradižnikove mezge
1 žlica ajvarja
1 l čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke)
50 g jušnih testenin
1-2 žlici belega vinskega kisa
sol, poper
250 g mletega govejega mesa
1 rumenjak

Preberite tudi: Domači paradižnikovi kruhki so slasten prigrizek. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Koruzo stresemo v cedilo in jo odcedimo. Korenje ostrgamo in narežemo na debelejše obročke. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Mlado čebulo očistimo in narežemo na 5 cm dolge kose.

2. V ponvi segrejemo maščobo in popražimo vso zelenjavo. Dodamo mezgo in ajvar, na hitro popražimo. Zalijemo z juho in kuhljamo 15 minut.

3. Po petih minutah dodamo jušne testenine. Začinimo s soljo, poprom in kisom.

4. Meso začinimo s soljo in poprom in dodamo rumenjak. Oblikujemo res majhne kroglice in jih dodamo juhi zadnjih pet minut kuhe.