Pisana enolončnica
Sestavine za 4 osebe:
1 konzerva koruze (približno 285 g brez vode)
400 g korenja
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 šopek mlade čebule
3 žlice margarine ali masla
100 g zamrznjenega graha
2 žlici paradižnikove mezge
1 žlica ajvarja
1 l čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke)
50 g jušnih testenin
1-2 žlici belega vinskega kisa
sol, poper
250 g mletega govejega mesa
1 rumenjak
Preberite tudi: Domači paradižnikovi kruhki so slasten prigrizek. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Koruzo stresemo v cedilo in jo odcedimo. Korenje ostrgamo in narežemo na debelejše obročke. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Mlado čebulo očistimo in narežemo na 5 cm dolge kose.
2. V ponvi segrejemo maščobo in popražimo vso zelenjavo. Dodamo mezgo in ajvar, na hitro popražimo. Zalijemo z juho in kuhljamo 15 minut.
3. Po petih minutah dodamo jušne testenine. Začinimo s soljo, poprom in kisom.
4. Meso začinimo s soljo in poprom in dodamo rumenjak. Oblikujemo res majhne kroglice in jih dodamo juhi zadnjih pet minut kuhe.