Picete s papriko
Sestavine za 6 oseb:
1 rdeča paprika
1 žlica olivnega olja
1 majhna rdeča čebula
1 strok česna
230 g paradižnikov v koščkih (lahko iz konzerve)
1 žlica paradižnikove kaše
6 lepinj (ali kruhkov pita)
100 g češnjevih paradižnikov
140 g mocarele
Preberite tudi: Domači paradižnikovi kruhki so slasten prigrizek. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Papriko razpolovimo, ji odstranimo semena in ¾ na drobno zrežemo. Preostalo četrtino narežemo na trakove. Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen olupimo in pretlačimo. Paradižnike razpolovimo, sir naribamo.
2. Na vročem olju v ponvi 10 minut pražimo čebulo, sesekljano papriko in česen. Občasno premešamo.
3. Dodamo koščke paradižnikov in pire, zvišamo temperaturo in kuhljamo od 5 do 8 minut. Občasno premešamo, da dobimo gosto omako. Ukašimo do gladkega.
4. Na pekač položimo lepinje in jih v pečici popečemo (funkcija žar). Opečene kruhke vzamemo iz pečice, jih obrnemo in vrnemo v pekač, potem pa vsakega premažemo s paradižnikovo omako. Potresemo s sirom, trakovi paprike in polovičkami paradižnika.
5. Kruhke damo v pečico še za toliko časa, da se sir stopi in skorjica zapeče.