Zanimivosti

Sladka skušnjava: borovničeva krema z avokadovo kapico za sladkosnede

R. Š, Maja
5. 8. 2018, 16.01
Deli članek:

Bogata bera borovnic je zaznamovala letošnje poletje in zagotovo ste jih kakšen lonček tudi zamrznili ali iz njih skuhali marmelado, morda kompot. Shranjene modre kroglice so kot naročene za pripravo številnih sladic, zato smo za vas danes pripravili recept za borovničevo kremo.

Revija Maja

Borovničeva krema z avokadovo kapico

45 minut + 1 ura v hladilniku

Sestavine za 4 osebe:
2 ½ lističa želatine + rdeča živilska barva
2 rumenjaka
50 g sladkorja
50 ml soka rdeče grenivke
170 g borovnic iz kompota
50 g zamrznjenih borovnic
1 avokado
75 ml limetinega soka
40 g sladkorja v prahu
200 g sladke smetane

Preberite tudi: Ohladite se z ledeno borovničevo torto! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Zamrznjene borovnice odmrznemo in odcedimo. Borovnice iz kompota ukašimo skupaj s sokom.

2. Želatino namočimo v mrzli vodi. Dodamo nekaj kapljic rdeče živilske barve.

3. Rumenjaka, sladkor in sok rdeče grenivke stepamo nad parno kopeljo, da dobimo gosto kremo.

4. Želatino ožamemo in vmešamo v še toplo kremo. Dodamo borovničevo kašo. Smetano stepemo in je polovico vmešamo v kremo. Z njo napolnimo velike vinske kozarce na peclju in postavimo na hladno.

5. Avokado prerežemo na pol, odstranimo koščico in meso pretlačimo z vilicami. Dodamo mu limetin sok in sladkor v prahu ter ukašimo. Vmešamo še preostalo smetano in naložimo na kremo v kozarcih. Hranimo v hladilniku in, tik preden sladico postrežemo, dodamo še odmrznjene borovnice.