Borovničeva krema z avokadovo kapico
45 minut + 1 ura v hladilniku
Sestavine za 4 osebe:
2 ½ lističa želatine + rdeča živilska barva
2 rumenjaka
50 g sladkorja
50 ml soka rdeče grenivke
170 g borovnic iz kompota
50 g zamrznjenih borovnic
1 avokado
75 ml limetinega soka
40 g sladkorja v prahu
200 g sladke smetane
Preberite tudi: Ohladite se z ledeno borovničevo torto! Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Zamrznjene borovnice odmrznemo in odcedimo. Borovnice iz kompota ukašimo skupaj s sokom.
2. Želatino namočimo v mrzli vodi. Dodamo nekaj kapljic rdeče živilske barve.
3. Rumenjaka, sladkor in sok rdeče grenivke stepamo nad parno kopeljo, da dobimo gosto kremo.
4. Želatino ožamemo in vmešamo v še toplo kremo. Dodamo borovničevo kašo. Smetano stepemo in je polovico vmešamo v kremo. Z njo napolnimo velike vinske kozarce na peclju in postavimo na hladno.
5. Avokado prerežemo na pol, odstranimo koščico in meso pretlačimo z vilicami. Dodamo mu limetin sok in sladkor v prahu ter ukašimo. Vmešamo še preostalo smetano in naložimo na kremo v kozarcih. Hranimo v hladilniku in, tik preden sladico postrežemo, dodamo še odmrznjene borovnice.