Paradižnikovi kruhki
20 minut
Sestavine za 6 oseb:
30 g posušenih paradižnikov
1 čebula
1 strok česna
100 ml olja
1 žlička origana
sol, poper
200 g svežega paradižnika
100 g rukole
3 vejice bazilike
1 francoska štruca
Preberite tudi: Melonina torta za sladkosnede. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Posušene paradižnike 15 minut namakamo v mlačni vodi.
2. Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Popražimo ju na žlici olja. Namočene paradižnike odcedimo in narežemo na koščke. Dodamo čebuli in česnu ter pražimo. Odstavimo in počakamo, da se mešanica ohladi.
3. Preostalo olje vlijemo v posodo, vanjo stresemo mešanico čebule, česna in paradižnika ter ukašimo v pasto. Vmešamo origano, sol in poper.
4. Sveži paradižnik, rukolo in baziliko umijemo. Paradižnik narežemo na rezine, rukolo in baziliko osušimo.
5. Kruh narežemo na rezine. Namažemo jih s pasto, obložimo z rezinami paradižnika, potresemo z rukolo in lističi bazilike.