Piščančja ponev
Sestavine za 4 osebe:
600 g piščančjega fileja
1 žlica grške začimbne mešanice
2 žlici olivnega olja
1 rdeča čebula
1 jajčevec (približno 350 g)
1 šopek mlade čebule
150 g sira feta
sol
Preberite tudi: Polnjena paprika za dopustniške dni. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Meso splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na trakove. Potresemo jih z grško začimbno mešanico in dodamo olje. Mariniramo.
2. Čebulo olupimo in narežemo na krhlje. Jajčevec narežemo na centimeter velike koščke. Mlado čebulo očistimo in narežemo na trakove. Feto narežemo na kose.
3. Meso popečemo v ponvi, solimo in odložimo na krožnik. Na maščobi od mesa pečemo koščke jajčevca in čebulo od 3 do 4 minute. Dodamo meso in mlado čebulo. Pražimo še 2 minuti in nazadnje vmešamo feto.
4. Postrežemo s kruhom in omako tzatziki.