Grški zrezek
Sestavine za 2 osebi:
2 svinjska zrezka
sol
1 jajce
3 žlice moke
3 žlice drobtin
2 rezini opečenca
1 paradižnik
1 kumara
100 g sira feta
30 g črnih oliv
30 g zelenih oliv
4 v olju vloženih posušenih paradižnikov
1 strok česna
150 g jogurta (1,5 % mlečne maščobe)
Preberite tudi: Polnjena paprika za dopustniške dni, ko se nam nikamor ne mudi. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Zrezka potolčemo, solimo, povaljamo v moki, razžvrkljanem jajcu in drobtinah. Položimo ju na pekač, obložen s papirjem za peko.
2. Opečenec na drobno zrežemo. Paradižnik umijemo, narežemo na koščke. Kumaro razpolovimo. Za omako pol kumare olupimo in naribamo. Ožamemo. Drugo polovico kumare narežemo na koščke. Feto nadrobimo.
3. Posušene paradižnike in olive na drobno zrežemo. Oboje zmešamo s koščki opečenca, porazdelimo po obeh zrezkih in pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, 15 minut.
4. Na pečena zrezka položimo še mešanico svežega paradižnika, feto in kumare.
5. Česen olupimo in pretlačimo. Zmešamo ga z jogurtom in naribano kumaro. Solimo, popramo in ponudimo s pečenima zrezkoma.