Melonina torta
30 minut + 2 uri za ohlajanje
Sestavine za pekač premera 22 cm:
Za biskvit:
3 jajca
80 g sladkorja
80 g moke
1 žlička pecilnega praška
2 žlici mleka
Za nadev:
1 melona
70 g sladkorja
300 g jogurta
1 bio limona
150 g sladke smetane
8 lističev želatine
Za okras:
Kroglice iz melone različnih vrst
Priprava:
1. Jajca kremasto stepemo s sladkorjem, dodamo mleko. Vmešamo moko, zmešano s pecilnim praškom, in vlijemo v pekač. Pečemo v pečici pol ure na 175 stopinjah. Ko se biskvit popolnoma ohladi, ga dvakrat po dolgem prerežemo.
Preberite tudi: Polnjene paprike za dopustniške dni, ko se nam nikamor ne mudi. Kliknite TUKAJ!
2. Melono razpolovimo, odstranimo semena in izrežemo kroglice. Kar ostane od sredice, ukašimo s sladkorjem. Dodamo limonino lupino in sok ter dobro premešamo.
3. Želatino namočimo v mrzli vodi za osem minut. Ožamemo in skupaj z dvema žlicama melonine kaše v lončku med mešanjem segrevamo. Mešanico dodamo preostali melonini kaši, dodamo še jogurt in kremo shranimo v hladilniku. Hladni kremi nazadnje dodamo stepeno smetano.
4. Na prvi biskvit razporedimo kroglice melone in namažemo s tretjino kreme. Pokrijemo z drugim biskvitom, obložimo s kroglicami melone in drugo tretjino kreme. Postopek še enkrat ponovimo. Na vrhu tretjega biskvita naj bo samo krema.
5. Torto za dve uri postavimo v hladilnik ali celo zamrzovalnik. Preden jo postrežemo, na vrh razporedimo kroglice različnih melon.