Zanimivosti

Slastna solatna skleda za vroče dni

M. S., Maja
19. 7. 2018, 11.01
Deli članek:

Ljudje smo družabna bitja in za mizo, ko je čas za obed, radi sedemo skupaj. Veseli smo, če nam kdo pomaga tudi pri pripravi hrane, in niti največji kuharski mojster se ne brani pomočnika. »Najprej delo, potem jelo,« se glasi star slovenski pregovor, in če bomo kuhali in jedli v dvoje ali troje, bo obred hranjenja zabaven. Kot naročeno za dopustniške dni, ko se nam nikamor ne mudi.

Revija Maja

Solatna skleda

Sestavine za 4 osebe:

7 žlic olja
100 g šampinjonov
1 šalotka
50 ml zelenjavne juhe
3 žlice jabolčnega kisa
1 jajčevec
500 g rdečega krompirja
1 šopek vrtne kreše
1 glavica ledenke
4 rezine črnega kruha
sol, poper

Preberite tudi: Poletno sladkanje z malinami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Šampinjone očistimo in narežemo na rezine. Šalotko olupimo in sesekljamo. Oboje popražimo na dveh žlicah olja. Dodamo še tri žlice olja, zalijemo z juho, kisom, solimo, popramo.

2. Jajčevec narežemo na koščke in solimo. Popražimo jih na olju in odložimo na kuhinjsko brisačo. Krompir skuhamo. Krešo nastrižemo.

3. Solato otrebimo in natrgamo na koščke, umijemo in osušimo. Kuhan krompir olupimo in narežemo na koščke.

4. Vse sestavine za solato zložimo v skledo, pokapljamo s prelivom, potresemo s krešo in ponudimo s kruhom.