Zanimivosti

Orientalsko kosilo - poletni kuskus

Revija Maja
14. 7. 2018, 11.00
Deli članek:

Orientalsko kosilo za vroče poletne dni.

Revija Maja

Čas priprave: 25 minut

Sestavine za 4 osebe:

1 žlička olja

1 rdeča čebula

400 g mesa po izbiri

1 zelen feferon

300 g paradižnikov

400 g belega fižola v konzervi

8 suhih marelic

600 ml piščančje juhe

300 g kuskusa

1 bio limona

Peteršilj

Sol, poper

Priprava:

1. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Paradižnik na grobo zrežemo. Fižol splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.

2. Marelice narežemo na četrtine. Limoni nastrgamo lupino in iztisnemo sok. Čebulo olupimo in narežemo na rezine.

3. Na olju popražimo čebulo in dodamo koščke mesa. Solimo in pražimo 5 minut.

4. Dodamo feferon in koščke paradižnikov, kuhljamo 5 minut, vmešamo fižol, marelice in zalijemo s 150 ml juhe. Kuhljamo 10 minut.

5. Medtem stresemo kuskus v skledo, dodamo limonino lupino in sok ter zalijemo s 450 ml vroče juhe. Pustimo 5 minut.

6. Potem z vilicami raznežimo kuskus, ga razdelimo na krožnike in dodamo mesno omako. Potresemo s sesekljanim peteršiljem. 

Preberite tudi: Lahko poletno kosilo - testenine s špinačo in lososom. Kliknite TUKAJ!