Čas priprave: 25 minut
Sestavine za 4 osebe:
1 žlička olja
1 rdeča čebula
400 g mesa po izbiri
1 zelen feferon
300 g paradižnikov
400 g belega fižola v konzervi
8 suhih marelic
600 ml piščančje juhe
300 g kuskusa
1 bio limona
Peteršilj
Sol, poper
Priprava:
1. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Paradižnik na grobo zrežemo. Fižol splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.
2. Marelice narežemo na četrtine. Limoni nastrgamo lupino in iztisnemo sok. Čebulo olupimo in narežemo na rezine.
3. Na olju popražimo čebulo in dodamo koščke mesa. Solimo in pražimo 5 minut.
4. Dodamo feferon in koščke paradižnikov, kuhljamo 5 minut, vmešamo fižol, marelice in zalijemo s 150 ml juhe. Kuhljamo 10 minut.
5. Medtem stresemo kuskus v skledo, dodamo limonino lupino in sok ter zalijemo s 450 ml vroče juhe. Pustimo 5 minut.
6. Potem z vilicami raznežimo kuskus, ga razdelimo na krožnike in dodamo mesno omako. Potresemo s sesekljanim peteršiljem.