Zanimivosti

Lahko poletno kosilo - testenine s špinačo in lososom

Revija Maja
13. 7. 2018, 11.00
Deli članek:

S čim postreči za kosilo, ko se zunaj temperature dvignejo prek trideset stopinj? Z jedmi, za pripravo katerih ni treba ure stati za štedilnikom, iz sestavin, ki nas osvežijo in v želodcu ne obležijo.

Revija Maja

Čas priprave: 25 minut

Sestavine za 4 osebe:

1 čebula

1 strok česna

250 g svežega ali zamrznjenega lososa

2 žlici olja

250 ml smetane za kuhanje

500 g špinače

Sol, poper

Muškatni orešček

400 g testenin

Priprava:

1. Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen olupimo in pretlačimo. Lososa narežemo na manjše koščke. Špinačo blanširamo, odcedimo in sesekljamo.

2. V ponvi segrejemo žlico olja in popražimo čebulo. Zalijemo s smetano in dodamo špinačo ter česen. Zavremo, potem pa znižamo temperaturo in kuhljamo 5 – 10 minut.  Solimo, popramo, potresemo z muškatnim oreščkom.

3. V drugi ponvi segrejemo žlico olja in popečemo lososa. Solimo, popramo.

4. Testenine skuhamo v slani vodi. Odcedimo in jim dodamo smetanovo omako in koščke lososa. 

Preberite tudi: Danes za kosilo zeleni fritati z blitvo. Kliknite TUKAJ!