Čas priprave: 25 minut
Sestavine za 4 osebe:
1 čebula
1 strok česna
250 g svežega ali zamrznjenega lososa
2 žlici olja
250 ml smetane za kuhanje
500 g špinače
Sol, poper
Muškatni orešček
400 g testenin
Priprava:
1. Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen olupimo in pretlačimo. Lososa narežemo na manjše koščke. Špinačo blanširamo, odcedimo in sesekljamo.
2. V ponvi segrejemo žlico olja in popražimo čebulo. Zalijemo s smetano in dodamo špinačo ter česen. Zavremo, potem pa znižamo temperaturo in kuhljamo 5 – 10 minut. Solimo, popramo, potresemo z muškatnim oreščkom.
3. V drugi ponvi segrejemo žlico olja in popečemo lososa. Solimo, popramo.
4. Testenine skuhamo v slani vodi. Odcedimo in jim dodamo smetanovo omako in koščke lososa.