Sestavine za 4 osebe:
2 bio limoni
1 šopek timijana
8 žajbljevih listov
1 žlička gorčice
1 žlička sladkorja
7 žlic olivnega olja
4 orade
300 g ozkih rezancev (linguine)
sol
Priprava:
1. Eni limoni z lupilnikom za zelenjavo olupimo lupino in jo narežemo na tanke trakove. Drugi limoni nastrgamo lupino in iztisnemo sok. Timijan osmukamo, nekaj lističev prihranimo, preostale sesekljamo z žajbljem.
2. V skodelici zmešamo nastrgano limonino lupino, gorčico, pol žličke soli, sladkor, limonin sok in tri žlice vode. Z metlico mešamo in prilivamo šest žlic olivnega olja. Dodamo tudi sesekljana zelišča.
3. Orado splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, položimo v pekač, prelijemo z marinado in pustimo pol ure.
4. V pečici vklopimo funkcijo žar in ribo pečemo 20 minut na drugi rešetki. Medtem skuhamo rezance, kuhane odcedimo in na žlici olja v ponvi pregrejemo.
5. Preostalo limono narežemo na krhlje in priložimo k pečeni oradi s testeninami. Ribo potresemo s trakovi limonine lupine in okrasimo s timijanom.