Zanimivosti

Naj zadiši po morju - orada na žaru

M. S.
7. 7. 2018, 11.00
Deli članek:

Poletje je čas za mediteranske, lahke jedi.

Profimedia
Orada na žaru

Sestavine za 4 osebe:

2 bio limoni

1 šopek timijana

8 žajbljevih listov

1 žlička gorčice

1 žlička sladkorja

7 žlic olivnega olja

4 orade

300 g ozkih rezancev (linguine)

sol

 Priprava:

1. Eni limoni z lupilnikom za zelenjavo olupimo lupino in jo narežemo na tanke trakove. Drugi limoni nastrgamo lupino in iztisnemo sok. Timijan osmukamo, nekaj lističev prihranimo, preostale sesekljamo z žajbljem.

2. V skodelici zmešamo nastrgano limonino lupino, gorčico, pol žličke soli, sladkor, limonin sok in tri žlice vode. Z metlico mešamo in prilivamo šest žlic olivnega olja. Dodamo tudi sesekljana zelišča.

3. Orado splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, položimo v pekač, prelijemo z marinado in pustimo pol ure.

4. V pečici vklopimo funkcijo žar in ribo pečemo 20 minut na drugi rešetki. Medtem skuhamo rezance, kuhane odcedimo in na žlici olja v ponvi pregrejemo.

5. Preostalo limono narežemo na krhlje in priložimo k pečeni oradi s testeninami. Ribo potresemo s trakovi limonine lupine in okrasimo s timijanom.

Preberite tudi: Ohladite se z malinovo zmrzlino z breskvami. Kliknite TUKAJ!