Malinova zmrzlina z breskvami
30 min + čas za hlajenje
Sestavine za pravokoten pekač (30 x 11 cm):
1 velika konzerva vloženih breskev
200 g malin
500 g sladke smetane
4 rumenjaki
100 g sladkorja
1 vaniljin sladkor
5 žlic pomarančnega likerja
270 g malinove marmelade
100 g temne čokolade ali ostružkov
nekaj malin za okras
Priprava:
1. Pekač namažemo z maslom in obložimo s prozorno folijo. Breskve odcedimo in narežemo na koščke. Smetano stepemo.
2. Rumenjake kremasto stepemo s sladkorjem, vaniljinim sladkorjem in likerjem nad parno kopeljo (ne sme zavreti!), da masa podvoji volumen.
3. Odstavimo posodo, vmešamo marmelado. Ko se shladi, dodamo smetano, breskve, maline in koščke čokolade.
4. Zmrzlino vlijemo v pekač in čez noč postavimo v zamrzovalnik. Pol ure prej, preden postrežemo, pekač vzamemo iz zamrzovalnika, zvrnemo sladico iz pekača in okrasimo.