Piščančje zrezke lahko zvijemo v ruladice ali manjše zvitke in jih ponudimo z veliko kuhane poletne zelenjave ali s solato. Manj lepe kose puranjega fileja narežemo na trakce in jih na hitro pripravimo v voku z zelenjavo in rižem ali pa jih paniramo ter hrustljavo ocvremo.
Puranje ruladice z zeliščno omleto
Sestavine za 4 osebe:
2 zrezka iz puranjega fileja, 4 jajca, 1 žlica moke, ščep origana in bazilike, 1 žlica sesekljanega peteršilja, sol in poper, 1 čebula, 1 korenček, 1 rdeča in 1 zelena paprika, 1 zelena bučka, 12 paradižnikov, 4 žlice olja, 3 dl jušne osnove
Priprava :
Zrezke potolčemo, solimo in popramo. V skledi stepemo jajca, moko in žličko olja, dodamo origano, baziliko in peteršilj, solimo in popramo. Iz jajčne zmesi v ponvi, namazani z oljem, spečemo dve omleti. Na vsak zrezek damo zeliščno omleto, zvijemo v rulado in povežemo s kuhinjsko vrvico. Zelenjavo očistimo in narežemo na kocke. V večji visoki ponvi na olju popečemo mesne rulade, nato dodamo čebulo, papriko in korenček. Zelenjavo malo popražimo, dodamo še bučko in paradižnike ter vse zalijemo z juho. Rulade z zelenjavo pokrito dušimo 20 minut. Na koncu ruladam odstranimo vrvico, jih narežemo na dober centimeter debele rezine ter jih ponudimo z dušeno zelenjavo in pečenim krompirjem.
Zvitki s pršutom na solati
Sestavine za 4 osebe:
8 zrezkov, 2 žlici zrnate gorčice, 4 rezine kuhanega pršuta ali šunke, 1/2 zelene solate, 1 skodelica češnjevih paradižnikov, 1 kumara, sol in poper, 4 žlice olivnega olja, 2 žlici kisa
Priprava :
Zrezke malo potolčemo in namažemo z gorčico, nato na vsakega damo pol rezine kuhanega pršuta in zvijemo v zvitek, ki ga učvrstimo z zobotrebcem. Zvitke v ponvi popečemo na dveh žlicah olja. Solato očistimo, dodamo prepolovljene češnjevce in narezano kumaro, solimo in zabelimo s kisom in oljem. Solato razdelimo v skledice, nanjo naložimo zvitke in takoj postrežemo.