Z rdečo peso in prekajeno postrvjo
Sestavine za 4 osebe:
500 g rdečega krompirja
4 kuhane rdeče pese
4 redkvice
4 žlici celih vloženih kaper
1 rdeča čebula
1/2 granatnega jabolka
250 g prekajenega fileja postrvi
1 žlička smetanovega hrena
50 ml kisle smetane
sol, poper
olivno olje
sesekljan peteršilj
Priprava:
1. Krompir skuhamo v slani vodi. Rdečo peso narežemo na rezine. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
2. V pekač, obložen s papirjem za peko, položimo rezine rdeče pese, solimo, popramo, prelijemo z oljem in damo pekač v pečico za 15 minut.
3. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Granatnemu jabolku odstranimo semena. Redkvice narežemo na tanke rezine.
4. Hren zmešamo s kislo smetano, solimo, popramo. File postrvi narežemo na trakove.
5. Krompir olupimo in zmešamo z rdečo peso, čebulo, semeni granatnega jabolka, rezinami redkvice, kaprami in koščki postrvi. Vse prelijemo s prelivom in premešamo. Potresemo s sesekljanim peteršiljem.