Zanimivosti

Krompirjeva solata z rdečo peso in prekajeno postrvjo

M. S., Maja
1. 7. 2018, 11.00
Deli članek:

Skorajda ni večjega piknika, na katerem nam ne bi postregli s krompirjevo solato. Za vas smo danes izbrali recept za krompirjevo solato z rdečo peso in prekajeno postrvjo.

Revija Maja

Z rdečo peso in prekajeno postrvjo

Sestavine za 4 osebe:
500 g rdečega krompirja
4 kuhane rdeče pese
4 redkvice
4 žlici celih vloženih kaper
1 rdeča čebula
1/2 granatnega jabolka
250 g prekajenega fileja postrvi
1 žlička smetanovega hrena
50 ml kisle smetane
sol, poper
olivno olje
sesekljan peteršilj

Priprava:

1. Krompir skuhamo v slani vodi. Rdečo peso narežemo na rezine. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

2. V pekač, obložen s papirjem za peko, položimo rezine rdeče pese, solimo, popramo, prelijemo z oljem in damo pekač v pečico za 15 minut.

3. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Granatnemu jabolku odstranimo semena. Redkvice narežemo na tanke rezine.

4. Hren zmešamo s kislo smetano, solimo, popramo. File postrvi narežemo na trakove.

5. Krompir olupimo in zmešamo z rdečo peso, čebulo, semeni granatnega jabolka, rezinami redkvice, kaprami in koščki postrvi. Vse prelijemo s prelivom in premešamo. Potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Preberite tudi: Pomladna skušnjava: vaniljeva skuta z malinami. Kliknite TUKAJ!