Testeninska solata
Sestavine za 4 osebe:
400 g peresnikov
1 bučka
3 mlade čebule
100 g češnjevih paradižnikov
1 strok česna
100 g zelenih oliv brez koščic
150 ml sojine smetane za kuhanje
100 ml pomarančnega soka
2 žlici paradižnikove mezge
1 noževa konica posušenega origana
2 žlici belega balzamičnega kisa
2 žlici olivnega olja
sol, poper
1 šopek bazilike
Priprava:
1. Testenine skuhamo v vreli slani vodi, odcedimo in odložimo.
2. Bučko narežemo na četrtine in te na rezine, Mlado čebulo sesekljamo. Češnjev paradižnik razpolovimo. Česen olupimo in sesekljamo. Olive razpolovimo.
3. Za preliv zmešamo smetano za kuhanje, pomarančni sok, mezgo, česen, origano, kis in olivno olje. Solimo, popramo.
4. Vse sestavine za solato stresemo v skledo in zmešamo s prelivom. Potresemo z baziliko.