Sestavine za 2 osebi:
75 g moke
sol, poper
250 ml mineralne vode z mehurčki
50 ml medu
50 ml belega vinskega kisa
olje za cvrtje
6 bučkinih cvetov (brez prašnikov)
Priprava:
1. Moko stresemo v skledo, dodamo sol in poper in med mešanjem z metlico prilivamo mineralno vodo, da dobimo gladko testo.

Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
2. Olje segrejemo na 180 stopinj oziroma toliko, da kocka kruha v njem porjavi v tridesetih sekundah.
3. Cvetove bučk nežno povlečemo skozi testo in položimo v vroče olje.
4. Cvremo minuto do dve, potem pa cvetove odložimo na papirnato kuhinjsko brisačo, da popije odvečno maščobo.
5. Ocvrte cvetove postrežemo z mešanico medu in kisa v manjši skodelici, dovolj veliki za pomakanje.