Zanimivosti

Zdaj je čas za ocvrte bučkine cvetove

M. S., Maja
26. 6. 2018, 16.01
Deli članek:

Tako kot ocvrti bezgovi cvetovi v pivskem testu so tudi ocvrti bučkini cvetovi prava poslastica. Ravno zdaj je čas, da bučke presadite v gredico, in že kmalu boste lahko uživali v imenitni jedi.

Olive M

Sestavine za 2 osebi:

75 g moke
sol, poper
250 ml mineralne vode z mehurčki
50 ml medu
50 ml belega vinskega kisa
olje za cvrtje
6 bučkinih cvetov (brez prašnikov)

Priprava:

1. Moko stresemo v skledo, dodamo sol in poper in med mešanjem z metlico prilivamo mineralno vodo, da dobimo gladko testo.

2. Olje segrejemo na 180 stopinj oziroma toliko, da kocka kruha v njem porjavi v tridesetih sekundah.

3. Cvetove bučk nežno povlečemo skozi testo in položimo v vroče olje.

4. Cvremo minuto do dve, potem pa cvetove odložimo na papirnato kuhinjsko brisačo, da popije odvečno maščobo.

5. Ocvrte cvetove postrežemo z mešanico medu in kisa v manjši skodelici, dovolj veliki za pomakanje.

Preberite tudi: Krhek posladek iz beljakovin. Kliknite TUKAJ!