Pečen sir s poletno solato
Sestavine za 4 osebe:
200 g ameriških borovnic
1 kumara
2 paradižnika
1 rdeča čebula
1 šopek peteršilja
5 žlic olivnega olja
4 žlice belega vinskega kisa
sol, poper
250 g sira za žar
Priprava:

Reporter.si
Ko voda pokaže moč: Kaj nas brani pred naslednjo naravno katastrofo?
1. Kumaro olupimo, razpolovimo, ji odstranimo semena in zrežemo na koščke. Paradižnik umijemo in prav tako narežemo na koščke. Čebulo olupimo in sesekljamo. Peteršilj splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, osmukamo in sesekljamo.
2. Vse sestavine za solato, tudi borovnice, zmešamo z oljem in kisom. Solimo, popramo.
3. Sir narežemo na trikotnike. V ponvi segrejemo žlico olivnega olja in popečemo sir. Postrežemo ga s solato.