Pikantna enolončnica
Sestavine za 2 osebi:
2 majhni rdeči čebuli
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 bučka
200 g koruze
170 g paradižnika v koščkih (iz konzerve)
80 g rdečega fižola iz konzerve
3 žlice paradižnikove mezge
2 žlici olja
2 stroka česna
1 žlička mlete rdeče paprike
100 ml čiste zelenjavne juhe
1 žlica olivnega olja
sol, poper
čili (omaka ali v prahu)
Priprava:

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
1. Čebuli olupimo in narežemo na četrtine. Papriko očistimo semen in narežemo na trakove. Bučko narežemo na centimeter tanke rezine.
2. S paličnim mešalnikom ukašimo odcejen fižol, mezgo, olje, olupljen česen, mleto papriko, sol in poper. Po potrebi dodamo vodo, da dobimo voljno pasto.
3. V loncu segrejemo olje in popražimo čebulo, papriko in bučke. Dodamo koščke paradižnika in koruzo. Zalijemo z juho in dodamo fižolovo kašo.
4. Posodo pokrijemo in kuhljamo od 10 do 15 minut. Solimo, popramo, dodamo čili in postrežemo z rižem.