Zanimivosti

S kruhom pomazano: pikantna enolončnica

M. S., Maja
27. 6. 2018, 11.01
Deli članek:

Naj bo naš današnji recept za slastno jed navdih za vaš jedilnik!

Revija Maja

Pikantna enolončnica

Sestavine za 2 osebi:
2 majhni rdeči čebuli
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 bučka
200 g koruze
170 g paradižnika v koščkih (iz konzerve)
80 g rdečega fižola iz konzerve
3 žlice paradižnikove mezge
2 žlici olja
2 stroka česna
1 žlička mlete rdeče paprike
100 ml čiste zelenjavne juhe
1 žlica olivnega olja
sol, poper
čili (omaka ali v prahu)

Priprava:

1. Čebuli olupimo in narežemo na četrtine. Papriko očistimo semen in narežemo na trakove. Bučko narežemo na centimeter tanke rezine.

2. S paličnim mešalnikom ukašimo odcejen fižol, mezgo, olje, olupljen česen, mleto papriko, sol in poper. Po potrebi dodamo vodo, da dobimo voljno pasto.

3. V loncu segrejemo olje in popražimo čebulo, papriko in bučke. Dodamo koščke paradižnika in koruzo. Zalijemo z juho in dodamo fižolovo kašo.

4. Posodo pokrijemo in kuhljamo od 10 do 15 minut. Solimo, popramo, dodamo čili in postrežemo z rižem.

Preberite tudi: Zdaj je čas za ocvrte bučkine cvetove. Kliknite TUKAJ!