Zanimivosti

Hrana za možgane: piščančje krače s solato

M. S., Maja
26. 6. 2018, 11.01
Deli članek:

Orehi so hrana za možgane, ki jih lahko vključimo v jedi na številne načine. Naj bodo ti navdih za vaš današnji jedilnik.

Revija Maja

Piščančje krače s solato

Sestavine za 6 oseb:
200 g orehov
3-4 žlice drobtin
50 g ingverja
8 piščančjih krač (po 100 g)
4 jajca
80 g moke
6 paradižnikov
2 čebuli
2 avokada
1 konzerva koruze (425 ml)
2 limeti
8 žlic olja
6 vejic mete

Priprava:

1. Orehe na grobo zrežemo in jih zmešamo z drobtinami.

2. Ingver olupimo in naribamo. Krače splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in natremo s soljo, poprom, ingverjem. Jajca razžvrkljamo.

3. Krače povaljamo v moki, jajcih in drobtinah z orehi. Položimo jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 20 minut v pečici na 200 stopinjah.

4. Paradižnike narežemo na koščke. Čebulo olupimo in sesekljamo, Avokado olupimo, odstranimo koščico in meso narežemo na koščke. Koruzo odcedimo in zmešamo s paradižnikom, avokadom in čebulo v solato.

5. Za preliv zmešamo sol, poper, limetin sok in olje. Meto na grobo zrežemo in dodamo prelivu. Prelijemo prek solate in ponudimo s pečenimi kračami.

Preberite tudi: Krhek posladek iz beljakov. Kliknite TUKAJ!