Piščančje krače s solato
Sestavine za 6 oseb:
200 g orehov
3-4 žlice drobtin
50 g ingverja
8 piščančjih krač (po 100 g)
4 jajca
80 g moke
6 paradižnikov
2 čebuli
2 avokada
1 konzerva koruze (425 ml)
2 limeti
8 žlic olja
6 vejic mete
Priprava:
1. Orehe na grobo zrežemo in jih zmešamo z drobtinami.
2. Ingver olupimo in naribamo. Krače splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in natremo s soljo, poprom, ingverjem. Jajca razžvrkljamo.
3. Krače povaljamo v moki, jajcih in drobtinah z orehi. Položimo jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 20 minut v pečici na 200 stopinjah.
4. Paradižnike narežemo na koščke. Čebulo olupimo in sesekljamo, Avokado olupimo, odstranimo koščico in meso narežemo na koščke. Koruzo odcedimo in zmešamo s paradižnikom, avokadom in čebulo v solato.
5. Za preliv zmešamo sol, poper, limetin sok in olje. Meto na grobo zrežemo in dodamo prelivu. Prelijemo prek solate in ponudimo s pečenimi kračami.