Več ko pojeste juhe, manjši bo vaš apetit. Preprosta ter z vitamini in minerali bogata juha lahko v hladilniku stoji do dva dni. Spodnji recept je za od štiri do šest velikih porcij.
Sestavine: 2 žlici olivnega olja, 1 sesekljana čebula, 4 kosi piščančjih prsi – fino narezanih, 6 strokov sesekljanega česna, 6 žlic poljubne zelenjave (od paradižnika do gob in korenja), 8 skodelic jušne osnove, sok majhne limone, bazilika, črni poper, 1 manjši na tanko narezan avokado.
Priprava:
V ponvi segrejemo olivno olje, dodamo čebulo in mešamo 5 minut, dodamo piščančje meso in spet mešamo 5 minut, nato dodamo česen in mešamo še minuto. Vmešamo zelenjavo, jušno osnovo in sok limone. Ko zavre, pokrijemo, zmanjšamo ogenj, tako da po malem prevreva 15 minut. Na koncu dodamo še zelišča in poper, pred serviranjem pa okrasimo z avokadom ali svežim peteršiljem. Dober tek.