Z jajcem, paradižnikom in redkvico
Sestavine za 4 osebe:
4 jajca
750 g mladega krompirja
250 g stročjega fižola
1 žlica jabolčnega kisa
1 žlička grobozrnate gorčice
1 žlička medu
2 žlici hladno stiskanega olja
sol, poper
250 g češnjevega paradižnika
100 g redkvic
kreša
Priprava:
1. Jajca skuhamo v trdo, olupimo in razpolovimo. Krompir in paradižnik umijemo in prav tako razpolovimo. Redkvice narežemo na tanke rezine.
2. V slani vodi skuhamo krompir, dodamo fižol in kuhamo še tri minute, Odlijemo vodo in precedimo. Stresemo v večjo skledo.
3. Za preliv zmešamo kis, gorčico, med, z metlico pa vmešamo še olje, da se vse sestavine povežejo. Solimo, popramo.
4. V skledo s fižolom in krompirjem dodamo paradižnik in redkvice, na vrh položimo kuhana jajca. Prelijemo s prelivom in potresemo s krešo.