Pri vsesplošnem pomanjkanju časa se je pred dobrim letom pojavil trend priprave jedi v eni posodi in še vedno vlada. Poenostavi pripravo obrokov in zmanjša količino umazane posode, zato smo prepričani, da receptov na to temo ne bo zmanjkalo. Za ljubitelje mletega mesa smo pripravili popoln obrok z veliko zelenjave in oreščkov.
Sestavine za 4 osebe:
700 g mletega govejega mesa
600 g krompirja
2 rumeni papriki
2 pora
4 žlice olja
300 g češnjevega paradižnika
400 ml čiste goveje juhe
4 žlice kisle smetane
sol, poper
80 g neslanih indijskih oreščkov
1 šopek drobnjaka
Priprava:
1. Krompir olupimo in narežemo na majhne kocke. Papriko in por očistimo, papriki odstranimo semena in oboje na drobno zrežemo.
2. Mleto meso popražimo na vročem olju in mu dodamo krompir, papriko in por. Nekaj minut pražimo.
3. Dodamo razpolovljene paradižnike in zalijemo z juho. Čez 10 minut vmešamo kislo smetano, solimo, popramo in kuhljamo še 8 minut.
4. Nazadnje vmešamo indijske oreščke, ki smo jih popražili v ponvi brez maščobe, in jed potresemo s sesekljanim drobnjakom.
Majin nasvet
Za popoln in nasiten obrok jed lahko ponudimo z zeleno solato.