Zapečeni jajčevci s paradižnikom
Sestavine za 3 osebe:
1 čebula
1 strok česna
½ žlice olivnega olja
1 žlica paradižnikovega koncentrata
400 g vloženega paradižnika v koščkih
sol, poper
400 g mladega krompirja
1 jajčevec
1 bučka
100 g sira (npr. gaude)
1 šopek svežega origana
Priprava:
1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo ter popražimo na pol žlice olja. Dodamo paradižnikov koncentrat in koščke paradižnika. Kuhljamo 10 minut, solimo, popramo.
2. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Medtem olupimo krompir in ga v slani vodi skuhamo.
3. Jajčevec in bučko umijemo in narežemo na rezine. Na hitro jih popražimo v ponvi brez maščobe.
4. Dno pekača zalijemo s polovico omake. Vanjo stresemo zelenjavo in krompir. Prelijemo s preostalo omako in potresemo z nastrganim sirom.
5. Pečemo 10 minut in nazadnje potresemo z osmukanim origanom.