Zanimivosti

Rdeča pita za sladkosnede

M. S., Maja
31. 5. 2018, 16.01
Deli članek:

Kislost sladicam doda tisto piko na i, ki okus zaokroži v vrhunsko doživetje. Zato imamo radi sladice s kislim sadjem, kot je rabarbara, čeprav je po klasifikaciji to v resnici zelenjava.

Revija Maja

Rdeča pita

60 min

Sestavine za okrogel pekač:

Za testo:
250 g moke
75 g sladkorja
150 g masla
1 ščepec soli
1 jajce

Za nadev:
1 vaniljev puding v prahu
400 ml mleka
100 g bele čokolade
30 g sladkorja
2 rumenjaka
200 g sladke smetane
4 lističe želatine

Za preliv:
750 g rabarbare
40 g sladkorja
3 žlice malinove marmelade

Priprava:

1. Vse sestavine za testo zgnetemo v kroglo, jo zavijemo v prozorno folijo in za pol ure postavimo na hladno.

2. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Testo razvaljamo v velikosti pekača in položimo v namaščen pekač. Testo naj sega tudi do vrhnjega roba.

3. Testo večkrat prebodemo z vilicami in pečemo v pečici od 20 do 25 minut.

4. Medtem pripravimo nadev. Puding zmešamo s šestimi žlicami mleka. Preostalo mleko zavremo, dodamo puding in segrevamo do vrenja. V puding stresemo koščke bele čokolade, sladkor in rumenjaka. Mešamo in kuhljamo, potem pa odstavimo.

5. Rabarbaro narežemo na koščke, dolge od 3 do 4 cm. Popečemo jih v ponvi (3-4 minute). Zalijemo z malo vode, dodamo sladkor in marmelado. Kuhljamo toliko časa, da se rabarbara zmehča. Odstavimo z ognja.

6. Smetano stepemo s soljo. Vmešamo jo v ohlajen puding.

7. Želatino namočimo v mrzli vodi, potem pa segrevamo po navodilih na embalaži. Vmešamo tri žlice pudinga in potem to dodamo v preostalo pudingovo kremo.

8. S kremo namažemo pito, obložimo z rabarbarino omako in preden ponudimo, še dve do tri ure hranimo na hladnem.

Preberite tudi: Sladek in slasten zdrobov puding z omako! Kliknite TUKAJ!