Zdrobov puding z omako
25 min
Sestavine za 4 osebe:
500 g rabarbare
350 ml soka iz rdečega sadja
100 g sladkorja
30 g škroba
300 g jagod
1 brizg limoninega soka
Za zdrobov puding:
500 ml mleka
50 g sladkorja
1 vaniljin sladkor
1 kos bio limonine lupine (približno 10 cm)
1 ščepec soli
70 g pšeničnega zdroba
1 jajce
Priprava:
1. Rabarbaro očistimo, olupimo in narežemo na koščke. Zavremo 300 ml soka in dodamo rabarbaro, v pokriti posodi kuhljamo od 2 do 3 minute.
2. Polovico rabarbare vzamemo iz soka, v posodo pa dodamo 80 g sladkorja. Škrob in preostalih 50 ml soka zmešamo in vlijemo v posodo. Kuhljamo še 3 do 4 minute.
3. Jagode očistimo in narežemo na četrtine. Tretjino jih ukašimo in pire skupaj s koščki jagod in prihranjenimi koščki rabarbare vmešamo v posodo. Dodamo limonin sok in po potrebi sladkor. Odložimo na hladno.
4. Za zdrobov puding zavremo mleko (prihranimo 2 žlici) z dvema žlicama sladkorja, vaniljinim sladkorjem, limonino lupino in soljo. Potem odstranimo limonino lupino, vmešamo zdrob in 5 minut kuhljamo. Kuhan zdrob vlijemo v skledo in občasno premešamo.
5. Ločimo rumenjak in beljaka. Rumenjak zmešamo z dvema žlicama mleka, vmešamo v zdrob. Dodamo še sneg iz enega beljaka.
6. Zdrob napolnimo v štiri modele (po 150 ml), ki smo jih prej splaknili z mrzlo vodo, in postavimo na hladno. Dobro ohlajen zdrob zvrnemo iz modelčkov in ponudimo z jagodno-rabarbarino omako.