Zanimivosti

Sladek in slasten zdrobov puding z omako!

M. S., Maja
28. 5. 2018, 16.01
Deli članek:

Vam teknejo sladice s kislo zelenjavo, kot je rabarbara? Za vse ljubitelje kislo-sladkih okusov smo pripravili recept za slasten zdrobov puding z omako.

BVEO

Zdrobov puding z omako

25 min

Sestavine za 4 osebe:
500 g rabarbare
350 ml soka iz rdečega sadja
100 g sladkorja
30 g škroba
300 g jagod
1 brizg limoninega soka

Za zdrobov puding:
500 ml mleka
50 g sladkorja
1 vaniljin sladkor
1 kos bio limonine lupine (približno 10 cm)
1 ščepec soli
70 g pšeničnega zdroba
1 jajce

Priprava:

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Zanimivosti

Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro

1. Rabarbaro očistimo, olupimo in narežemo na koščke. Zavremo 300 ml soka in dodamo rabarbaro, v pokriti posodi kuhljamo od 2 do 3 minute.

2. Polovico rabarbare vzamemo iz soka, v posodo pa dodamo 80 g sladkorja. Škrob in preostalih 50 ml soka zmešamo in vlijemo v posodo. Kuhljamo še 3 do 4 minute.

3. Jagode očistimo in narežemo na četrtine. Tretjino jih ukašimo in pire skupaj s koščki jagod in prihranjenimi koščki rabarbare vmešamo v posodo. Dodamo limonin sok in po potrebi sladkor. Odložimo na hladno.

4. Za zdrobov puding zavremo mleko (prihranimo 2 žlici) z dvema žlicama sladkorja, vaniljinim sladkorjem, limonino lupino in soljo. Potem odstranimo limonino lupino, vmešamo zdrob in 5 minut kuhljamo. Kuhan zdrob vlijemo v skledo in občasno premešamo.

5. Ločimo rumenjak in beljaka. Rumenjak zmešamo z dvema žlicama mleka, vmešamo v zdrob. Dodamo še sneg iz enega beljaka.

6. Zdrob napolnimo v štiri modele (po 150 ml), ki smo jih prej splaknili z mrzlo vodo, in postavimo na hladno. Dobro ohlajen zdrob zvrnemo iz modelčkov in ponudimo z jagodno-rabarbarino omako.

Preberite tudi: Kozice z rezanci iz voka. Kliknite TUKAJ!