Solata s pečenim piščancem, špinačo in sladkim krompirjem
Sestavine za 4 osebe:
140 g pečenega piščanca (od prejšnjega dne)
2 sladka krompirja
2 rdeči čebuli
1 žlička janeževih semen
7 strokov česna
1 brizg + 2 žlici olivnega olja
1 bio limona
3 žlice sesekljanega peteršilja
125 g mlade špinače
4 žlice semen granatnega jabolka
sol, poper
Priprava:
1. Sladki krompir dobro umijemo in neolupljenega narežemo na kose. Čebulo olupimo in narežemo na krhlje. Krompir, čebulo, janež, šest olupljenih strokov česna stresemo v pekač in pokapljamo z oljem.
2. Pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, od 30 do 40 minut.
3. Limoni nastrgamo lupino in iztisnemo sok. Preostali strok česna olupimo in sesekljamo, zmešamo z limonino lupino in sokom ter sesekljanim peteršiljem, oljem in poprom v preliv.
4. Pekač vzamemo iz pečice, dodamo umito špinačo in polovico preliva. Postavimo v pečico za dve minuti, da špinača oveni.
5. Dodamo koščke pečenega piščanca in preostali preliv, potresemo s semeni granatnega jabolka in začinimo po okusu.