Zanimivosti

Kislo-sladko z rabarbaro

M. S., Maja
24. 5. 2018, 14.01
Posodobljeno: 25. 5. 2018, 09.04
Deli članek:

Kislost sladicam doda tisto piko na i, ki okus zaokroži v vrhunsko doživetje. Zato imamo radi sladice s kislim sadjem, kot je rabarbara, čeprav je po klasifikaciji to v resnici zelenjava.

BVEO

Pokrita pita

95 minut

Sestavine za okrogel pekač:
200 g moke
100 g mletih mandljev
100 g sladkorja
1 ščepec soli
1 žlička naribane limonine lupine
1 jajce
200 g masla

Za nadev:
800 g rabarbare
150 g sladkorja

Priprava:

1. Za testo v skledi zmešamo moko, mandlje, sladkor, sol in limonino lupino. Na sredini naredimo vdolbino in vanjo ubijemo jajce in nakosmičimo maslo.

2. Vse zgnetemo v gladko testo, ga oblikujemo v kroglo in zavijemo v prozorno folijo. Za pol ure jo postavimo na hladno.

3. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Rabarbaro očistimo in narežemo na 2 cm velike koščke. Zmešamo jih s sladkorjem.

4. Testo razdelimo na dva dela in oba razvaljamo - eden naj bo večji od pekača.

5. Testo položimo v pomaščen okrogel pekač, in sicer tako, da sega tudi do vrha roba. Na testo porazdelimo rabarbaro in jo pokrijemo z drugim delom testa.

6. Robove obeh delov testa pritisnemo skupaj in pekač vstavimo v pečico za 30 do 35 minut. Ko se pečena pita malce ohladi, jo narežemo na kose.

Majin nasvet

Rabarbara je odlična tudi v kompotu, za popestritev zajtrkov. Steblo narežemo na 2 cm dolge koščke, jih skupaj z jabolčnim sokom in sladkorjem zavremo in kuhljamo 4 minute. Ko se kompot ohladi, ga naložimo na vrh semen chia, čez noč namočenih v mleku, in pripravimo okusen zajtrk.

Preberite tudi: Kokosova pita z ananasom - le kdo bi se ji lahko uprl? Kliknite TUKAJ!