Zanimivosti

Ščepec eksotike v domači kuhinji: kosilo iz voka

M. S., Maja
24. 5. 2018, 11.01
Posodobljeno: 25. 5. 2018, 07.54
Deli članek:

Če bi radi nekaj eksotike vnesli tudi v svojo kuhinjo, naj bo naslednje kosilo pripravljeno v voku.

Revija Maja

S piščancem

Sestavine za 2 osebi:

250 g piščančjega fileja
1 rdeč feferon
50 ml sojine omake
100 ml vode
1 žlička škroba
1 korenček
1 rumena paprika
2 mladi čebuli
100 g mladega graha v strokih
20 g ingverja
2 žlici olja
6 vejic peteršilja
poper
100 g rjavega riža

Priprava:

1. Meso narežemo na trakove. Feferonu odstranimo semena in sesekljamo. Koščke zmešamo s sojino omako, vodo in škrobom. V to marinado položimo meso.

2. Korenje ostrgamo, papriki odstranimo semena. Vso zelenjavo - mlado čebulo, grah, korenje in papriko narežemo na trakove. Ingver ostrgamo in naribamo.

3. V voku segrejemo olje in popečemo meso z ingverjem. Po dveh do treh minutah praženja dodamo zelenjavo in zalijemo z marinado.

4. Popramo in potresemo s sesekljanim peteršiljem. Postrežemo s kuhanim rjavim rižem.

Preberite tudi: Pripravite slastno krompirjevo tortiljo. Kliknite TUKAJ!