S piščancem
Sestavine za 2 osebi:
250 g piščančjega fileja
1 rdeč feferon
50 ml sojine omake
100 ml vode
1 žlička škroba
1 korenček
1 rumena paprika
2 mladi čebuli
100 g mladega graha v strokih
20 g ingverja
2 žlici olja
6 vejic peteršilja
poper
100 g rjavega riža
Priprava:
1. Meso narežemo na trakove. Feferonu odstranimo semena in sesekljamo. Koščke zmešamo s sojino omako, vodo in škrobom. V to marinado položimo meso.
2. Korenje ostrgamo, papriki odstranimo semena. Vso zelenjavo - mlado čebulo, grah, korenje in papriko narežemo na trakove. Ingver ostrgamo in naribamo.
3. V voku segrejemo olje in popečemo meso z ingverjem. Po dveh do treh minutah praženja dodamo zelenjavo in zalijemo z marinado.
4. Popramo in potresemo s sesekljanim peteršiljem. Postrežemo s kuhanim rjavim rižem.