»Menda mi dobro uspejo palačinke in pa jabolčni zavitek,« nam je povedala in se odločila, da bo prav recept za slasten domač zavitek delila tudi z bralci Zvezd.
Sestavine:
- 500 gramov moke
- ščepec soli
- ½ decilitra olja
- 7 kislih jabolk
- drobtinice
- cimet
- sladkor
- sladkor v prahu
- maslo
Priprava:
V posodo stresite moko, na sredini naredite luknjico in dajte vanjo ščepec soli in olje. Počasi dolivajte toplo vodo, da testo postane lepljivo. Testo zgnetite na deski, oblikujte v kroglico, dajte v plastično vrečko ter za trideset minut v hladilnik. V tem času olupite in naribajte jabolka ter jih odcedite (kar ostane, je dober mošt, za katerega Jagoda v šali pravi, da ga lahko spijete pozneje, ko se zavitek peče). Na pomokanem prtu z rokami razvlecite testo. Na tretjino razvlečenega testa razmažite dobro popražene drobtinice, dodajte naribana jabolka ter posujte s sladkorjem in cimetom. S topim nožem porežite robove in obe širini zarobite, potem pa začnite na dolžini, tam, kjer je masa, dvigovati prt, da se zavitek lepo zarola in oblikuje. S segretim maslom premažite ves zavitek. Pečico segrejte na 180 stopinj in pecite štirideset minut. Ko je zavitek pečen, ga posujte s sladkorjem v prahu in ga še vročega postrezite skupaj s kepico vaniljevega sladoleda.