Zanimivosti

Špinačne palačinke s skuto in redkvicami

Zvonka Labernik, Ženska
12. 8. 2017, 15.00
Deli članek:

Palačinke so predvsem pri otrocih zelo priljubljene. Izkoristimo to dejstvo in v testo vmešajmo špinačo.

Tako bodo otroci poleg veselja deležni tudi precejšnje količine vitaminov in mineralov. Morda jim sprva »slana različica« ne bo všeč, ampak splača se vztrajati.

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Njena.si

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Sestavine (za približno 12 palačink) za testo:

  • 300 g bele pšenične moke,
  • 1 žlička pecilnega praška,
  • 3 jajca,
  • 500 ml mleka,
  • ¼ žličke soli,
  • 2 žlici kokosovega olja,
  • za nadev:
  • 400 g pretlačene skute,
  • 2 žlici kisle smetane,
  • 200 g očiščenih in sesekljanih rdečih redkvic,
  • ¼ žličke soli,
  • ¼ žličke zmletega črnega popra.

Priprava:

  1. Iz moke, pecilnega praška, jajc, mleka in soli umešamo gosto, tekoče testo. Za 1 uro ga postavimo v hladilnik.
  2. Medtem zavremo vodo in v njej 2 minuti blanširamo špinačo. Odcedimo jo, nato pa na drobno sesekljamo. Ko se špinača ohladi, jo vmešamo v testo.
  3. V ponvi, ki smo jo namastili s kokosovim oljem, spečemo palačinke in jih hranimo na toplem.
  4. V skledi zmešam sestavine za nadev, z njim premažemo palačinke in jih zvijemo.