Zanimivosti

Špinačne palačinke s skuto in redkvicami

Zvonka Labernik, Ženska
12. 8. 2017, 15.00
Deli članek:

Palačinke so predvsem pri otrocih zelo priljubljene. Izkoristimo to dejstvo in v testo vmešajmo špinačo.

Tako bodo otroci poleg veselja deležni tudi precejšnje količine vitaminov in mineralov. Morda jim sprva »slana različica« ne bo všeč, ampak splača se vztrajati.

Sestavine (za približno 12 palačink) za testo:

  • 300 g bele pšenične moke,
  • 1 žlička pecilnega praška,
  • 3 jajca,
  • 500 ml mleka,
  • ¼ žličke soli,
  • 2 žlici kokosovega olja,
  • za nadev:
  • 400 g pretlačene skute,
  • 2 žlici kisle smetane,
  • 200 g očiščenih in sesekljanih rdečih redkvic,
  • ¼ žličke soli,
  • ¼ žličke zmletega črnega popra.

Priprava:

  1. Iz moke, pecilnega praška, jajc, mleka in soli umešamo gosto, tekoče testo. Za 1 uro ga postavimo v hladilnik.
  2. Medtem zavremo vodo in v njej 2 minuti blanširamo špinačo. Odcedimo jo, nato pa na drobno sesekljamo. Ko se špinača ohladi, jo vmešamo v testo.
  3. V ponvi, ki smo jo namastili s kokosovim oljem, spečemo palačinke in jih hranimo na toplem.
  4. V skledi zmešam sestavine za nadev, z njim premažemo palačinke in jih zvijemo.