Tako bodo otroci poleg veselja deležni tudi precejšnje količine vitaminov in mineralov. Morda jim sprva »slana različica« ne bo všeč, ampak splača se vztrajati.

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Sestavine (za približno 12 palačink) za testo:
- 300 g bele pšenične moke,
- 1 žlička pecilnega praška,
- 3 jajca,
- 500 ml mleka,
- ¼ žličke soli,
- 2 žlici kokosovega olja,
- za nadev:
- 400 g pretlačene skute,
- 2 žlici kisle smetane,
- 200 g očiščenih in sesekljanih rdečih redkvic,
- ¼ žličke soli,
- ¼ žličke zmletega črnega popra.
Priprava:
- Iz moke, pecilnega praška, jajc, mleka in soli umešamo gosto, tekoče testo. Za 1 uro ga postavimo v hladilnik.
- Medtem zavremo vodo in v njej 2 minuti blanširamo špinačo. Odcedimo jo, nato pa na drobno sesekljamo. Ko se špinača ohladi, jo vmešamo v testo.
- V ponvi, ki smo jo namastili s kokosovim oljem, spečemo palačinke in jih hranimo na toplem.
- V skledi zmešam sestavine za nadev, z njim premažemo palačinke in jih zvijemo.