Zanimivosti

Čajanka za spretne: Medeni bananin mafin

Marijana Romanović, Dom2
28. 5. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V družbi prijateljev in ob sproščenem klepetu je prav prijetna kombinacija druženja in skupno preživetega časa.

Sestavine:

  • 1 banana
  • 1 jajce
  • 100 g moke
  • 30 g ovsenih kosmičev
  • 30 g masla
  • pecilni prašek
  • 2 žlici medu

Priprava:

  1. Banano olupimo in narežemo na drobne koščke. V skledi stepemo jajce, dodamo pripravljeno banano, maslo in med. Dobro premešamo. V drugo skledo stresemo ovsene kosmiče, moko in ščep pecilnega praška in premešamo. V skledo z moko vlijemo pripravljeno tekočo zmes in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo enakomerno tekočo maso.
  2. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V pekač za mafine postavimo papirnate modelčke in jih do treh četrtin napolnimo s pripravljeno zmesjo. V ogreti pečici jih pečemo 20 minut. Pečene mafine vzamemo iz pečice in ohladimo.
  3. Mafine okrasimo z vaniljevo kremo in pomladanskim cvetjem. Okrašene mafine lahko za poseben učinek postavimo v čajne skodelice.
  4. Čajne skodelice okrasimo z barvnimi metulji, ki smo jih izrezali iz tršega barvnega papirja. Metulje pritrdimo na rob čajne skodelice kot dekoracijo