Sestavine za 4 osebe:
- 1 manjši brokoli (150 g)
- 4 debelejši puranji zrezki (vsak 120 g)
- sol in poper
- 2 žlici olivnega olja
- 300 g na kockice narezanih žemelj
- 125 ml mleka
- 150 g nastrganega parmezana
- 2 jajci
- 4 vejice (400 g) češnjevih paradižnikov
- 125 ml belega vina
- 1 kockica čiste kokošje jušne osnove
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1 vejica bazilike za okras
Priprava:
- Brokoli očistimo in razdelimo oziroma narežemo na majhne cvetke. V vreli slani vodi jih kuhamo 4 minute, splaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Meso solimo in popramo, v ponvi segrejemo olje in zrezke po obeh straneh zlato popečemo.
- Pečico ogrejemo na 170 stopinj. V skledi stepemo jajci, primešamo kockice žemelj, mleko, parmezan in brokoli, solimo in popramo. Pečene zrezke položimo v plitev pekač in vsakega prekrijemo z zmesjo kruha in brokolija. Zraven položimo še vejice paradižnika, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 10 minut.
- Medtem ko se zrezki pečejo, v kozici segrejemo vino, dodamo kokošjo jušno osnovo in mešamo, da se stopi. Omako zlijemo v pekač in pečemo še 20 minut. Nazadnje zrezke in vejice paradižnikov razdelimo na krožnike, paradižnike pokapljamo z balzamičnim kisom in okrasimo z baziliko.