Sestavine za pekač premera 26 cm:
- 300 g listnatega testa
- 2 limoni
- 2 zavoja pudinga v prahu za pripravo brez kuhanja
- 400 ml mleka
- 150 g masla
- 180 g moke
- 100 g sladkorja
- sladkor v prahu

Njena.si
Mestni utrip že 20. leto spremlja ikonična Rotarijska ura na križišču Ajdovščina
Priprava:
- Pečico segrejemo na 175 stopinj. Listnato testo izrežemo v velikosti pekača in ga položimo vanj.
- Obe limoni umijemo. Eni nastrgamo lupino, obema iztisnemo sok. Puding mešamo minuto z mlekom, potem dodamo limonin sok in lupino. Maso vlijemo v pekač in pečemo 10 minut na 175 stopinjah.
- Medtem maslo, moko in sladkor zgnetemo v drobljivi posip. Porazdelimo ga po vroči piti in jo pečemo še od 25 do 30 minut.
- Pečeno in ohlajeno potresemo s sladkorjem v prahu.