Sestavine za pekač premera 26 cm:
- 3 jajca
- 175 ml sladkorja
- 1 zavoj limonine arome
- 75 g moke
- 75 g škroba
- 1 žlička pecilnega praška
- 10 lističev želatine
- 2 konzervi vloženih mandarin (odcejenih dvakrat po 175 g)
- 75 g sladkorja
- 1 limona
- 500 g skute
- 500 ml smetane
- sladkor v prahu
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 stopinj. Jajca, sladkor, tri žlice vroče vode in limonino aromo kremasto stepemo. Posebej zmešamo moko, škrob in pecilni prašek ter dodamo jajčni zmesi.
- Testo vlijemo v okrogel pekač s snemljivim robom, obložen s papirjem za peko. Pečemo 25 minut. Ko je pečen in ohlajen, biskvit po dolgem prerežemo na pol. Spodnji del položimo nazaj v pekač. Namestimo obod.
- Želatino namočimo. Mandarine odcedimo in prestrežemo sok. Odmerimo 100 ml soka in ga segrejemo s sladkorjem in limoninim sokom. Želatino ožamemo in dodamo soku.
- Skuto vmešamo v sok. Smetano stepemo. Najprej skuti dodamo mandarine, potem smetano. Zvrnemo na tortno dno in poravnamo.
- V drugi del biskvita zarežemo 12 kosov in ga položimo na nadev. Rahlo pritisnemo in torto za 3 do 4 ure postavimo v hladilnik.
- Odstranimo obod in torto potresemo s sladkorjem v prahu.