Zanimivosti

Opečenec s skuto, hruškami in orehi

Zvonka Labernik, Ženska
28. 4. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Opečeni kruhki, obloženi s sadjem, se bodo prilegli za nedeljski zajtrk.

Dušene hruške lahko zamenjamo tudi z vloženimi hruškami.

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Sestavine (za 4 osebe):

  • 4 olupljene, razkoščičene in na krhlje narezane hruške,
  • 1 žlica surovega masla,
  • 50 ml vode,
  • 40 g sladkorja,
  • ¼ žličke zmletega cimeta,
  • 4 na rezine narezane sezamove štručke,
  • 100 g pretlačene skute,
  • 1 žlica sladke smetane,
  • 4 žlice grobo sesekljanih orehov.

Priprava:

  1. V kozico damo hruške, maslo, vodo, ½ sladkorja in cimet ter dušimo 5 minut, da se nekoliko zmehčajo. Skuto in smetano zmešamo s preostalim sladkorjem. Rezine kruha v opekaču zlato rjavo popečemo in preložimo na krožnike.
  2. Vsako rezino obložimo z žlico skute, nekaj krhlji hrušk in posujemo z orehi.