Zanimivosti

Opečenec s skuto, hruškami in orehi

Zvonka Labernik, Ženska
28. 4. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Opečeni kruhki, obloženi s sadjem, se bodo prilegli za nedeljski zajtrk.

Dušene hruške lahko zamenjamo tudi z vloženimi hruškami.

stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Sestavine (za 4 osebe):

  • 4 olupljene, razkoščičene in na krhlje narezane hruške,
  • 1 žlica surovega masla,
  • 50 ml vode,
  • 40 g sladkorja,
  • ¼ žličke zmletega cimeta,
  • 4 na rezine narezane sezamove štručke,
  • 100 g pretlačene skute,
  • 1 žlica sladke smetane,
  • 4 žlice grobo sesekljanih orehov.

Priprava:

  1. V kozico damo hruške, maslo, vodo, ½ sladkorja in cimet ter dušimo 5 minut, da se nekoliko zmehčajo. Skuto in smetano zmešamo s preostalim sladkorjem. Rezine kruha v opekaču zlato rjavo popečemo in preložimo na krožnike.
  2. Vsako rezino obložimo z žlico skute, nekaj krhlji hrušk in posujemo z orehi.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost