Sestavine za 10 oseb:
- 1 kg govedine v kosu (rostbif)
- sol, poper
- 30 g masla
- 3 šopki mešanih zelišč (npr. timijan, krebuljica, drobnjak, bazilika)
- 150 ml olja žafranike (rumenikovo olje)
- limonin sok
- 1 kmečka štruca kruha
- solni cvet

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Priprava:
- Maslo segrejemo v ponvi in meso z vseh strani popečemo. Solimo, popramo. V pečici, ogreti na 175 stopinj, pečenko pečemo od 35 do 40 minut, nato jo zavijemo v alufolijo in pustimo 20 minut počivati.
- Medtem zelišča sesekljamo in zmešamo z oljem. Solimo, popramo, dodamo limonin sok. Kruh narežemo na rezine in jih hrustljavo zapečemo.
- Še toplo pečenko narežemo na rezine in ponudimo s hrustljavim kruhom, oljem z zelišči in solnim cvetom.