Zanimivosti

Goveja pečenka v zeliščnem olju

Janja Grativa, Maja
27. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kadar povabimo za pogrnjeno mizo več ljudi, je najboljša izbira za glavno jed pečenka!

Sestavine za 10 oseb:

  • 1 kg govedine v kosu (rostbif)
  • sol, poper
  • 30 g masla
  • 3 šopki mešanih zelišč (npr. timijan, krebuljica, drobnjak, bazilika)
  • 150 ml olja žafranike (rumenikovo olje)
  • limonin sok
  • 1 kmečka štruca kruha
  • solni cvet
gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Njena.si

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Priprava:

  1. Maslo segrejemo v ponvi in meso z vseh strani popečemo. Solimo, popramo. V pečici, ogreti na 175 stopinj, pečenko pečemo od 35 do 40 minut, nato jo zavijemo v alufolijo in pustimo 20 minut počivati.
  2. Medtem zelišča sesekljamo in zmešamo z oljem. Solimo, popramo, dodamo limonin sok. Kruh narežemo na rezine in jih hrustljavo zapečemo.
  3. Še toplo pečenko narežemo na rezine in ponudimo s hrustljavim kruhom, oljem z zelišči in solnim cvetom.