Zanimivosti

Goveja pečenka v zeliščnem olju

Janja Grativa, Maja
27. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kadar povabimo za pogrnjeno mizo več ljudi, je najboljša izbira za glavno jed pečenka!

Sestavine za 10 oseb:

  • 1 kg govedine v kosu (rostbif)
  • sol, poper
  • 30 g masla
  • 3 šopki mešanih zelišč (npr. timijan, krebuljica, drobnjak, bazilika)
  • 150 ml olja žafranike (rumenikovo olje)
  • limonin sok
  • 1 kmečka štruca kruha
  • solni cvet
hipno-diploma, hipnoza

Njena.si

Inina zgodba: to je recept za njeno popolno preobrazbo

Priprava:

  1. Maslo segrejemo v ponvi in meso z vseh strani popečemo. Solimo, popramo. V pečici, ogreti na 175 stopinj, pečenko pečemo od 35 do 40 minut, nato jo zavijemo v alufolijo in pustimo 20 minut počivati.
  2. Medtem zelišča sesekljamo in zmešamo z oljem. Solimo, popramo, dodamo limonin sok. Kruh narežemo na rezine in jih hrustljavo zapečemo.
  3. Še toplo pečenko narežemo na rezine in ponudimo s hrustljavim kruhom, oljem z zelišči in solnim cvetom.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost