Zanimivosti

Čokoladne rezine z malinovo kremo

M.O.Ž., Maja
26. 4. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zamrznjene maline so odlične za pripravo sladic, kot so čokoladne rezine.

Sestavine za testo:

  • 75 g temne čokolade (70 % kakava)
  • 100 g masla
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 zavoj sladkorja z bourbonsko vaniljo
  • 1 ščepec soli
  • 100 g jabolčne čežane
  • 150 g moke (tip 550)
  • 20 g kakava v prahu
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 1/2 žličke natrona (sode bikarbone)
PAPIR_shutterstock_1418237465

Izpostavljeno

Trajnost v papirni industriji

Za malinovo kremo:

  • 300 g malin (svežih ali zamrznjenih)
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 zavoj vaniljinega sladkorja
  • 1 limona
  • 10 g rastlinskega sredstva za želiranje Agar (Kotányi)
  • 250 ml sojine smetane za stepanje
  • 2 zavoja trdilca v prahu za smetano

Priprava:

  1. Čokolado nalomimo na koščke in jih stopimo nad vodno kopeljo. Maslo kremasto stepemo z obema sladkorjema in soljo. Vmešamo jabolčno čežano.
  2. Moko zmešamo s kakavom, pecilnim praškom in sodo. Skupaj s stopljeno čokolado dodamo masleni zmesi.
  3. Kvadraten pekač (stranica 25 cm) obložimo s papirjem za peko. Vanj vlijemo testo in gladko poravnamo. Pečemo 20 minut na 180 stopinjah.
  4. Za nadev maline ukašimo s sladkorjem v prahu, vaniljinim sladkorjem in limoninim sokom. Precedimo, prelijemo v lonček, vmešamo Kotányijevo rastlinsko sredstvo za želiranje Agar in med mešanjem zavremo. Kuhljamo dve minuti. Odstavimo in počakamo, da se ohladi. Smetano stepemo in dodamo malinovi kremi.
  5. Kremo prelijemo čez pečen kolač in za tri ure postavimo na hladno.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja