Sestavine za 4 osebe:
- 4 svinjske zarebrnice
- 1/2 glavice zelja
- 2 zeleni jabolki
- 2 mladi čebulici
- 1 šopek kreše
- 80 g svežih drobtin
- 1 žlička lističev svežega timijana
- 4 žlice nastrganega parmezana
- 4 žlice moke
- 2 drobni jajci
- 4 žlice olivnega olja
- 2 žlici belega kisa
- 1 žlička janeževih semen
- sol
Priprava:
- Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Drobtine, timijan in parmezan zmešamo. Jajci stepemo. Zarebrnice najprej povaljamo v moki, jih pomočimo v stepeno jajce in povaljamo v drobtinah s sirom.
- Nato zarebrnice položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in poškropimo z dvema žlicama olja. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 35 minut, da se skorjica zlato in hrustljavo zapeče.
- Medtem ko se zarebrnice pečejo, v skledi zmešamo dve žlici olja, kis in pol žličke soli, v skledo naribamo zelje in premešamo. Nato dodamo olupljeni in narezani jabolki, potresemo z janeževimi semeni, dodamo še krešo in znova premešamo.
- Pečene zarebrnice damo na krožnike in jih obložimo s solato.