Zanimivosti

Svinjske zarebrnice z zeljno solato

Maja Poljšak, Maja
25. 4. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ko nam zadiši izdatnejša jed!

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 svinjske zarebrnice
  • 1/2 glavice zelja
  • 2 zeleni jabolki
  • 2 mladi čebulici
  • 1 šopek kreše
  • 80 g svežih drobtin
  • 1 žlička lističev svežega timijana
  • 4 žlice nastrganega parmezana
  • 4 žlice moke
  • 2 drobni jajci
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 žlici belega kisa
  • 1 žlička janeževih semen
  • sol
PAPIR_shutterstock_1418237465

Izpostavljeno

Trajnost v papirni industriji

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Drobtine, timijan in parmezan zmešamo. Jajci stepemo. Zarebrnice najprej povaljamo v moki, jih pomočimo v stepeno jajce in povaljamo v drobtinah s sirom.
  2. Nato zarebrnice položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in poškropimo z dvema žlicama olja. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 35 minut, da se skorjica zlato in hrustljavo zapeče.
  3. Medtem ko se zarebrnice pečejo, v skledi zmešamo dve žlici olja, kis in pol žličke soli, v skledo naribamo zelje in premešamo. Nato dodamo olupljeni in narezani jabolki, potresemo z janeževimi semeni, dodamo še krešo in znova premešamo.
  4. Pečene zarebrnice damo na krožnike in jih obložimo s solato.