Zanimivosti

Kari s svinjino in mangom

Zvonka Labernik, Ženska
25. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Slasten, bogato začinjen kari nam da energijo.

V kombinaciji s sočnim mangom bo jed še bolj eksotična. H kariju se za prilogo najbolje poda kuhan riž.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 800 g na kocke narezane svinjine,
  • 1 olupljen in na kocke narezan mango,
  • 2 žlici kokosovega olja,
  • 2 sesekljani čebuli,
  • 250 ml kokosovega mleka,
Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

za marinado:

  • 2 žlici limoninega soka,
  • ¼ olupljenega in na kockice narezanega manga,
  • 2 olupljena stroka česna,
  • 1 razsemenjen in sesekljan feferon,
  • ½ žličke soli,

za karijevo pasto:

  • 1 žlička semen kumine,
  • 1 žlica gorčičnih semen,
  • ½ žličke zrn črnega popra,
  • 2 olupljena stroka česna,
  • ½ olupljenega in na kockice narezanega manga,
  • 1 razsemenjen in sesekljan feferon,
  • 2 žlički kurkume,
  • 1 žlička ingverja v prahu,
  • 1 žlička rdeče paprike v prahu,
  • ¼ žličke nageljnovih žbic,
  • košček cimeta,
  • 1 nalomljena janeževa zvezda.

Priprava:

  1. V terilniku obdelamo sestavine za marinado. Zmešamo jo s koščki svinjine in za 30 minut postavimo v hladilnik.
  2. Medtem pripravimo karijevo pasto. Kumino in gorčična semena popražimo brez maščobe in jih skupaj z zrni popra zmeljemo v terilniku. Nato jih skupaj s preostalimi sestavinami za pasto s paličnim mešalnikom do gladkega obdelamo.
  3. V ponvi na segretem olju popražimo čebulo. Dodamo karijevo pasto in jo na hitro popražimo. Primešamo marinirano meso in koščke manga, zalijemo s kokosovim mlekom in kuhamo 30 minut.
  4. Skledice in okraske za 1 uro postavimo na hladno, a ne v hladilnik, da se čokolada strdi. Nato previdno ločimo papir od steklenih skledic in nazadnje še od čokoladnih skledic.