V kombinaciji s sočnim mangom bo jed še bolj eksotična. H kariju se za prilogo najbolje poda kuhan riž.
Sestavine (za 4 osebe):
- 800 g na kocke narezane svinjine,
- 1 olupljen in na kocke narezan mango,
- 2 žlici kokosovega olja,
- 2 sesekljani čebuli,
- 250 ml kokosovega mleka,
za marinado:
- 2 žlici limoninega soka,
- ¼ olupljenega in na kockice narezanega manga,
- 2 olupljena stroka česna,
- 1 razsemenjen in sesekljan feferon,
- ½ žličke soli,
za karijevo pasto:
- 1 žlička semen kumine,
- 1 žlica gorčičnih semen,
- ½ žličke zrn črnega popra,
- 2 olupljena stroka česna,
- ½ olupljenega in na kockice narezanega manga,
- 1 razsemenjen in sesekljan feferon,
- 2 žlički kurkume,
- 1 žlička ingverja v prahu,
- 1 žlička rdeče paprike v prahu,
- ¼ žličke nageljnovih žbic,
- košček cimeta,
- 1 nalomljena janeževa zvezda.
Priprava:
- V terilniku obdelamo sestavine za marinado. Zmešamo jo s koščki svinjine in za 30 minut postavimo v hladilnik.
- Medtem pripravimo karijevo pasto. Kumino in gorčična semena popražimo brez maščobe in jih skupaj z zrni popra zmeljemo v terilniku. Nato jih skupaj s preostalimi sestavinami za pasto s paličnim mešalnikom do gladkega obdelamo.
- V ponvi na segretem olju popražimo čebulo. Dodamo karijevo pasto in jo na hitro popražimo. Primešamo marinirano meso in koščke manga, zalijemo s kokosovim mlekom in kuhamo 30 minut.
- Skledice in okraske za 1 uro postavimo na hladno, a ne v hladilnik, da se čokolada strdi. Nato previdno ločimo papir od steklenih skledic in nazadnje še od čokoladnih skledic.