Sestavine za 4 osebe oziroma za 24 kroglic:
- 225 g riža
- 500 g mase za čevapčiče
- 3 jajca
- 1 skodelica naribanega sira (npr. cheddar)
- 1/2 skodelice drobtin
- 2 žlici parmezana
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- olje za cvrenje
- 1 pločevinka (250 g) koščkov ananasa
- 1 žlica gorčice
- 2 žlici hrena (iz kozarčka)
Priprava:
- Riž v slani vodi skuhamo tako, da je pod zobmi še precej čvrst, in ga dobro odcedimo. V skledi zmešamo ohlajen riž, mesno zmes, stepeno jajce, nariban sir in peteršilj, z rokami vse dobro pregnetemo in pustimo malo počivati.
- Odcejen ananas, gorčico in hren zmiksamo, vmes prilijemo toliko ananasovega soka, da je pomaka še vedno primerno gosta. 3. Preostali jajci stepemo in malo posolimo. Iz mesne zmesi oblikujemo 24 kroglic, najprej jih pomočimo v stepeno jajce, povaljamo v drobtinah in v cvrtniku ali v visoki ponvi v vročem olju zlato ocvremo. Nato kroglice odcedimo na papirnatih brisačah in še tople postrežemo z ananasovo pomako.