Sestavine za 4 osebe:
- 400 g malih za 1/2 dlani velikih zrezkov (telečjih, svinjskih ali puranjih)
- 1 manjši jajčevec
- 1/2 večje bučke
- 1 večji čvrst paradižnik
- 4 žlice nastrganega parmezana
- 1 zvrhana žlica začimbnega posipa
- 1/2 skodelice moke
- 2 jajci
- 1/2 skodelice drobtin
- 100 ml olja
- 250 g skute
- 2 žlici smetane
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- sol in poper
Priprava:
- Zelenjavo umijemo, do suhega obrišemo in narežemo na koleščke. Zložimo jo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in potresemo s parmezanom. Moko zmešamo z začimbnim posipom in zrezke po obeh straneh povaljamo v moki. Nato jih pomočimo v stepeno jajce in nazadnje povaljamo v drobtinah.
- Pekač damo v pečico in pod vklopljenim žarom pečemo 12 minut. Panirane zrezke v vročem olju po obeh straneh zlato ocvremo. Zrezke in zelenjavo zložimo v stolpiče in jih učvrstimo z zobotrebci. Skuti primešamo smetano in drobnjak, po okusu solimo in popramo ter ponudimo k zrezkom.