Zanimivosti

Zloženi panirani zrezki

Maja Poljšak, Maja
2. 4. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Mesna poslastica

Sestavine za 4 osebe:

  • 400 g malih za 1/2 dlani velikih zrezkov (telečjih, svinjskih ali puranjih)
  • 1 manjši jajčevec
  • 1/2 večje bučke
  • 1 večji čvrst paradižnik
  • 4 žlice nastrganega parmezana
  • 1 zvrhana žlica začimbnega posipa
  • 1/2 skodelice moke
  • 2 jajci
  • 1/2 skodelice drobtin
  • 100 ml olja
  • 250 g skute
  • 2 žlici smetane
  • 2 žlici narezanega drobnjaka
  • sol in poper

Priprava:

  1. Zelenjavo umijemo, do suhega obrišemo in narežemo na koleščke. Zložimo jo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in potresemo s parmezanom. Moko zmešamo z začimbnim posipom in zrezke po obeh straneh povaljamo v moki. Nato jih pomočimo v stepeno jajce in nazadnje povaljamo v drobtinah.
  2. Pekač damo v pečico in pod vklopljenim žarom pečemo 12 minut. Panirane zrezke v vročem olju po obeh straneh zlato ocvremo. Zrezke in zelenjavo zložimo v stolpiče in jih učvrstimo z zobotrebci. Skuti primešamo smetano in drobnjak, po okusu solimo in popramo ter ponudimo k zrezkom.