Sestavine za 4 osebe:
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 200 g korenja
- 2 srednje velika krompirja
- 400 g cvetkov cvetače
- 250 g tofuja
- 1 pločevinka (400 g) narezanega paradižnika
- 100 g zamrznjenega graha
- 2 žlici olja
- 1 žlica kurkume
- 1 žlica začimbne mešanice curry
- 1 ščep mlete ostre paprike ali čilija
- 1 posodica čiste kokošje ali zelenjavne jušne osnove
- 1 pločevinka kokosovega mleka
- sol in poper
- 50 g nesoljenih arašidov (indijskih ali drugih oreščkov)
- 3 žlice nasekljanega koriandra
Priprava:
- Zelenjavo očistimo, čebulo in česen sesekljamo, korenje narežemo na koščke, krompir na kocke. Tofu prav tako narežemo na kocke. V posodi na olju popražimo čebulo, ko postekleni, dodamo česen, kurkumo, curry in čili, premešamo, dodamo narezano korenje in krompir, prilijemo 2 dl tople vode in kuhamo 5 minut.
- Nato dodamo cvetačo, paradižnik, grah in tofu, premešamo, prilijemo kokosovo mleko in kuhamo še približno 20 minut, da se zelenjava skuha, vendar ostane še čvrsta, po okusu dosolimo in popramo. V ponvi brez dodane maščobe popečemo arašide, nazadnje jed potresemo z arašidi in nasekljanim koriandrom ter ponudimo s kuhanim ali dušenim rižem.