Zanimivosti

Polnozrnati opečenec s šunko

Revija Maja
1. 4. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

30 minut

Sestavine za 1 osebo:

  • 2 rezini polnozrnatega opečenca
  • 10 g margarine
  • 1 žlička bučnih semen
  • 1 majhen korenček
  • 1 žlica limoninega soka
  • sol, poper
  • ½ žličke medu
  • 2 rezini šunke

Priprava:

  1. Bučna semena popražimo v ponvi brez maščobe. Korenje ostrgamo in naribamo. Ostružke zmešamo z limoninim sokom, solimo, popramo, dodamo med. Ohlajena bučna semena sesekljamo in dodamo korenju.
  2. Opečenec popečemo in namažemo z margarino. Obložimo z rezinama šunke in potresemo s korenjem. Sestavimo v sendvič in po dolgem prerežemo.