Sestavine za 24 kosov:
- 450 g zamrznjenega listnatega testa
- 150 g na kockice narezane kuhane šunke
- 350 g kuhanega kislega zelja
- 100 g kisle smetane
- sol
- 2 brinovi jagodi
- 1/2 žličke mlete sladke paprike
- 1 ščep mlete kumine
- 1 beljak
- olje za cvrenje
- 500 g kuhane rdeče pese
- 150 ml pesinega ali gostega zelenjavnega soka
- 1 žlica vinskega kisa
- 1 žlica vloženih brusnic
- 1 ščep popra
- 2 žlici na drobno zrezanega drobnjaka
Priprava:
- Testo odmrznemo. V skledi zmešamo dobro odcejeno kislo zelje, kockice šunke in kislo smetano, solimo po okusu, primešamo zdrobljene brinove jagode, mleto papriko in kumino.
- Za pomako peso narežemo in skupaj s sokom, kisom in brusnicami zmiksamo, popramo po okusu, nato primešamo še drobnjak. 3. Odmrznjeno testo zvaljamo in razrežemo na kvadrate velikosti 7 x 7 cm. Na sredino vsakega damo nekaj zeljnega nadeva, testo po diagonali prepognemo in robove z vilicami dobro stisnemo. Trikotnike zlato ocvremo v olju, ogretem na 170 stopinj, nato jih na hitro odcedimo na papirnatih brisačah in še vroče ponudimo s pomako.