Zanimivosti

Ocvrti trikotniki s kislim zeljem in pesino pomako

M.O.Ž., Maja
21. 3. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

.

Sestavine za 24 kosov:

  • 450 g zamrznjenega listnatega testa
  • 150 g na kockice narezane kuhane šunke
  • 350 g kuhanega kislega zelja
  • 100 g kisle smetane
  • sol
  • 2 brinovi jagodi
  • 1/2 žličke mlete sladke paprike
  • 1 ščep mlete kumine
  • 1 beljak
  • olje za cvrenje
  • 500 g kuhane rdeče pese
  • 150 ml pesinega ali gostega zelenjavnega soka
  • 1 žlica vinskega kisa
  • 1 žlica vloženih brusnic
  • 1 ščep popra
  • 2 žlici na drobno zrezanega drobnjaka
stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Priprava:

  1. Testo odmrznemo. V skledi zmešamo dobro odcejeno kislo zelje, kockice šunke in kislo smetano, solimo po okusu, primešamo zdrobljene brinove jagode, mleto papriko in kumino.
  2. Za pomako peso narežemo in skupaj s sokom, kisom in brusnicami zmiksamo, popramo po okusu, nato primešamo še drobnjak. 3. Odmrznjeno testo zvaljamo in razrežemo na kvadrate velikosti 7 x 7 cm. Na sredino vsakega damo nekaj zeljnega nadeva, testo po diagonali prepognemo in robove z vilicami dobro stisnemo. Trikotnike zlato ocvremo v olju, ogretem na 170 stopinj, nato jih na hitro odcedimo na papirnatih brisačah in še vroče ponudimo s pomako.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost