Zanimivosti

Ocvrti trikotniki s kislim zeljem in pesino pomako

M.O.Ž., Maja
21. 3. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

.

Sestavine za 24 kosov:

  • 450 g zamrznjenega listnatega testa
  • 150 g na kockice narezane kuhane šunke
  • 350 g kuhanega kislega zelja
  • 100 g kisle smetane
  • sol
  • 2 brinovi jagodi
  • 1/2 žličke mlete sladke paprike
  • 1 ščep mlete kumine
  • 1 beljak
  • olje za cvrenje
  • 500 g kuhane rdeče pese
  • 150 ml pesinega ali gostega zelenjavnega soka
  • 1 žlica vinskega kisa
  • 1 žlica vloženih brusnic
  • 1 ščep popra
  • 2 žlici na drobno zrezanega drobnjaka

Priprava:

  1. Testo odmrznemo. V skledi zmešamo dobro odcejeno kislo zelje, kockice šunke in kislo smetano, solimo po okusu, primešamo zdrobljene brinove jagode, mleto papriko in kumino.
  2. Za pomako peso narežemo in skupaj s sokom, kisom in brusnicami zmiksamo, popramo po okusu, nato primešamo še drobnjak. 3. Odmrznjeno testo zvaljamo in razrežemo na kvadrate velikosti 7 x 7 cm. Na sredino vsakega damo nekaj zeljnega nadeva, testo po diagonali prepognemo in robove z vilicami dobro stisnemo. Trikotnike zlato ocvremo v olju, ogretem na 170 stopinj, nato jih na hitro odcedimo na papirnatih brisačah in še vroče ponudimo s pomako.