Zanimivosti

Perutninske hrenovke na korenčkovem pireju

Maja Poljšak, Maja
2. 11. 2018, 11.01
Deli članek:

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite hrenovke po našem receptu?

Revija Maja
Perutninske hrenovke na korenčkovem pireju

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 perutninske hrenovke
  • 650 g moknatega krompirja
  • 1 kg korenja
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 40 g masla
  • 1 žlica škroba za zgoščevanje
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • sol in poper
  • 3 žlice sesekljanega svežega peteršilja
Preberite tudi: Klobase z redkvijo v solati. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

  1. Krompir in korenje olupimo, narežemo na manjše kocke, stresemo v posodo, prilijemo 3 dl vode, dodamo nadrobljeno jušno kocko, zavremo in kuhamo tako dolgo, da se zmehča.
  2. Krompir in korenje zmečkamo, pireju primešamo maslo in škrob, začinimo ga s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter primešamo dve žlici peteršilja. Hrenovke skuhamo. Nazadnje pire razdelimo na krožnike, na vsakega damo hrenovko in potresemo s preostalim peteršiljem.