Sestavine za 4 osebe:
- 4 perutninske hrenovke
- 650 g moknatega krompirja
- 1 kg korenja
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 40 g masla
- 1 žlica škroba za zgoščevanje
- 1 ščepec muškatnega oreščka
- sol in poper
- 3 žlice sesekljanega svežega peteršilja
Preberite tudi: Klobase z redkvijo v solati. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
- Krompir in korenje olupimo, narežemo na manjše kocke, stresemo v posodo, prilijemo 3 dl vode, dodamo nadrobljeno jušno kocko, zavremo in kuhamo tako dolgo, da se zmehča.
- Krompir in korenje zmečkamo, pireju primešamo maslo in škrob, začinimo ga s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter primešamo dve žlici peteršilja. Hrenovke skuhamo. Nazadnje pire razdelimo na krožnike, na vsakega damo hrenovko in potresemo s preostalim peteršiljem.